Het sprookje van Volkert van der Graaf

by • November 30, 2012 • CoolComments (2)2178

Volkert van der GraafVorige week riep iedereen moord en brand omdat Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, vrij rond zou lopen en een Sinterklaas tentoonstelling in Harderwijk had bezocht. De eerste website die met dat nieuws kwam, was misdaadwebsite Camilleri.nl. Al gauw namen veel media dat bericht over waaronder het populaire weblog Geenstijl.nl. Opzienbarend nieuws natuurlijk als het waar zou zijn, maar dat was het niet.

Overigens kwam Geenstijl al eerder met een bericht dat de milieuactivist Volkert van der Graaf vrij zou zijn. Voor Geenstijl was het dus de tweede misser met de moordenaar van Fortuyn in de hoofdrol. Al ging het bij die eerste keer om een hardnekkig gerucht.

Ook de misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink nam het nieuws van zijn bevriende misdaadwebsite Camilleri gretig over en hij plaatst vandaag een stukje waarin hij stelt dat het toch niet waar is. De hand in eigen boezem steken is de misdaadjournalist in ieder geval vreemd. Hij rept met geen woord over de foute informatie die mede door hem de media ingeslingerd is. Sterker nog. De bewuste post heeft hij stilletjes verwijderd.  Zelfs Elsevier maakte melding van een loslopende Volkert van der Graaf. Alleen is die website wel zo fair om het nieuws te nuanceren.

Justitie spreekt met klem tegen dat Volkert van der Graaf vrij heeft rondgelopen in Harderwijk. De moordenaar van Pim Fortuyn zou daar zonder enige vorm van bewaking met zijn vriendin en dochtertje een tentoonstelling over Sinterklaas hebben bezocht. Meerdere bronnen meldden het vermeende uitje van Van der Graaf aan misdaadsite Camilleri. Na eerdere geruchten over een proefverlof lieten bronnen rond het ministerie van Justitie al aan De Telegraaf weten dat Van der Graaf géén toestemming krijgt voor proefverlof om aan de vrijheid te wennen. Ook in dit geval zijn de meldingen onjuist, aldus Justitie in een verklaring op Twitter.

Formeel komt de moordenaar sinds begin november in aanmerking voor proefverlof, anderhalf jaar voor zijn definitieve vrijlating op mei 2014, als twee derde van zijn straf erop zit. Van der Graaf valt nog onder het oude verlofregime, volgend jaar worden de regels aangescherpt en is proefverlof pas aan te vragen één jaar voor vrijlating. Van der Graaf kreeg in 2010 wel al eens bijzonder verlof om de begrafenis van zijn oma bij te wonen. Volgens kennissen van de vriendin van Van der Graaf zou het gezin na diens vrijlating van plan zijn te emigreren, om in het buitenland in anonimiteit verder te leven.

Zo zie je maar weer hoe een bericht op een website voor een storm in een glas water kan zorgen in de mediawereld. De hoax van misdaadwebsite Camilleri was wel goed voor hun eigen kijkcijfers. Wij geloven dat ze nog nooit zoveel bezoekers hebben gehad als op de dag dat ze met dit nieuws naar buiten kwamen. Het is alleen jammer dat ze ook in één keer hun hele geloofwaardigheid in de prullenbak hebben gesmeten. Wij gaan voortaan wel weer naar Crimesite.nl voor het echte misdaadnieuws.

Pin It

Related Posts

2 Responses to Het sprookje van Volkert van der Graaf

 1. Anonymous says:

  De milieu malloten zijn weer bezig….
  De terreur van de milieu fanaten wordt steeds erger.
  Milieu is een miljarden verdwijn gat…..
  De echte fanaten zijn ware moordenaars en terroristen.
  Zie de moordenaar van Pim Fortuyn , ene Volkert de Graaf ,
  is ook zo een gestoorde milieu gek..
  Men laat Nederlands trots , de polders , onder water lopen , middels afpersing.
  Het oplossen van verkeers problemen worden door terroristen ,
  al meer dan een halve eeuw , zo veel mogelijk gedwarsboomd.

 2. Anonymous says:

  Volkert de GRAAF IS EEN ZEER GEVAARLIJKE GESTOORDE MILIEU FANAAT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *