Voornamen Apple, Mac en Siri populair

by • November 30, 2012 • CoolComments (0)2094

VoornamenIn Nederland zijn Sophie en Luuk de twee populairste voornamen onder de pasgeborenen, maar in Amerika is het de ouders in de bol geslagen. Ze staan nog niet in de top 10, maar de voornamen ‘Apple’, ‘Mac’ en ‘Siri’ hebben wel flink aan populariteit gewonnen in de US of A. Zo kregen 15 procent meer meisjes de naam ‘Apple’. Zo steeg de naam 585 plaatsen op de jaarlijkse lijst. Tegelijkertijd kregen jongens 12 procent vaker de naam ‘Mac’. De spraakbesturing die Apple in iPhones gebruikt, zorgde bovendien voor een groei van 5 procent in het aantal kinderen met de naam Siri.

De trend is in ons eigen land nog niet te zien. Hier wonen volgens de Nederlandse Voornamendatabank van het Meertens Instituut slechts vijf vrouwen die de naam ‘Apple’ dragen. De laatste jaren krijgen wel steeds meer jongens de naam Mac. De groei begon in 2000 en bereikte in 2005 een hoogtepunt met 8 geboortes dat jaar. Volgens de databank dragen momenteel 65 jongens deze naam. Daarnaast hebben 114 vrouwen de naam Siri in Nederland. Dat is alleen niet gelinkt aan de welbekende spraakbesturing van Apple. De meeste geboortes vonden namelijk al plaats in 1994 en de naam kent sinds 2008 een opleving, ruim vóórdat Apple in 2011 de software in iOS 5 verwerkte.

Nu is het wachten op die gekke Amerikanen tot ze hun baby’s voornamen gaan geven als ‘iPad’, ‘MacBook’ of ‘Android’. Of nog erger… ‘Burger King’.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *