Wat nou crisis?!

by • November 30, 2012 • CoolComments (1)2095

Categorie: Ingezonden Column
Schrijfster: Everywoman

CrisisAfgelopen zaterdag wilde ik even naar de speelgoedwinkel, want ik moest een cadeautje kopen voor mijn neefje van drie. Ik kwam de winkel amper binnen. Och ja, het zijn de weken voor Sinterklaas en dan is het overal druk. Maar al snel vond ik een coole politieauto met zwaailichten en liep richting kassa.

Daar bleek dat ik mocht aansluiten in de rij die mij terugvoerde naar de afdeling van de autootjes. Drie keer raden waar die afdeling zich bevond? Juist, achterin de winkel. En dat lag niet aan het winkelpersoneel, want dat werkte zich met man en macht het zweet uit het lijf. Maar toen ik er stond had ik wel de tijd om eens te kijken wat er zoals gekocht werd door de mensen voor mij. En dat was abnormaal veel en duur.

Waar halen al die mensen het geld vandaan? Zijn zij nog niet geraakt door crisis? Of doen ze net alsof ze gek zijn? Begrijp me goed, ik klaag niet maar alles wordt duurder en iedereen moet toch bezuinigen? Je kop in het zand steken dat kan toch niet meer? Ik was al zo verbaasd toen ik bij de Mediamarkt in het voorbij gaan, ladingen mensen in de rij zag staan met gourmetstellen, Tv’s, frituurpannen en weet ik allemaal niet meer. Hebben die hun dertiende maand of kerstbonus niet nodig om de rekeningen te kunnen betalen?

Ik gun elk kind in Nederland een prachtige Sinterklaas maar ik ken ook de schrijnende gevallen van ouders die geen rooie cent kunnen missen. Sommige klanten konden al het speelgoed amper torsen. Ik zag mensen die wel zes bekende gezelschapsspellen in hun handen hadden. Playstations gingen als warme broodjes over de toonbank. Poppenwagens met de dure Baby Born zag ik vier keer voorbij komen en vlot met drie sets aan kleding erbij. Het stel voor mij had natuurlijk mijn grootste aandacht dus ik kon hun speelgoed inspecteren en het gesprek volgen. Ja, sorry maar ik had niets anders te doen. Hij leek mij het type van een aardige postbode en zij werkte bij de Hema, dat wist ik zeker want ik herkende haar gezicht.

Ook dit stel had abnormaal veel en ik zal best iets vergeten zijn maar dit is wat ik me nog kan herinneren: Twee mega dozen met lego, een keyboard, paar puzzels, Transformer robot, een slee, twee steps, een modelkaphoofd, twee Playstationspellen en twee manden met kleine rommel. Hij vroeg of ze nu alles had, waarop zij opgewekt antwoorde: Wel wat betreft speelgoed maar ik wil nog voor allebei twee nieuwe winterjassen en ze hebben spijkerbroeken nodig. Ik heb bij de Coolcat
trouwens zo’n leuke truien zien hangen. Daar schiet ik ook nog binnen. En Marloes wilde nog parfum en make-up, dan moet ik voor Tom nog iets extra’s verzinnen maar die had al wel een mooie ketting zien hangen.

Ik dacht dat je moeder de kleding zou kopen vroeg de man gealarmeerd waarop zij zei: Ja dat doet ze ook, morgen is het koopzondag en dan gaan we samen de stad in. De man keek al wat geruster tot zij er nonchalant achteraan voegde; moeder betaalt dit jaar hun nieuwe ski-outfit. Bij de kassa rekende de man zonder een krimp te geven het fraaie bedrag af van 446,95 Euro af.

Vanmiddag had ik een afspraak bij de kapper. Toen ik langs de speelgoedwinkel liep zag ik dezelfde drukte als afgelopen zaterdag. Naast de kapper zit een luxe winkel met voornamelijk kerstdecoraties. Ik keek even in de etalage. Een doosje met zes kerstballen kostte 21,95. Bij de kassa stond een lange rij mensen, ze konden hun inkopen amper torsen.

Wat nou crisis?!

Everywoman

Pin It

Related Posts

One Response to Wat nou crisis?!

  1. […] zou toch een cadeautje in zijn of haar schoen moeten krijgen? Voor velen is het een gewoonte om bakken met geld uit te geven aan cadeautjes en lekkernijen voor de feestdagen, maar er zijn dus (te)veel gezinnen, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *