De NS faalt vanwege ‘bar winterweer’

by • December 3, 2012 • CoolComments (2)1816

Het is toch wat met de NS. De treinjosti’s beloofden afgelopen jaren beterschap. Zeker in de wintermaanden. Maar niets is minder waar. We hebben vandaag te maken met een heus winters speldenprikje. Op sommige plekken sneeuwt het licht en op andere plekken in het land regent het alleen. Dat gebeurt wel vaker in december. Maar we hadden erop kunnen rekenen. De Nederlandse Spoorwegen weten er weer niet mee om te gaan. Door het ‘extreme’ winterweer van vandaag zullen er deze ochtend treinen uitvallen en andere treinen hebben vertraging.

Het lijkt erop dat het spoorbedrijf er helemaal niets aan doet. Een beetje treinbedrijf moet toch tegen dit soort winterse speldenprikjes kunnen. Maar de NS niet. Zeker niet in het westen van het land. Op het moment van schrijven zijn er vertragingen en uitval van treinen op de trajecten Vlaardingen Centrum – Rotterdam Centraal, Dordrecht – Den Haag Centraal en tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal. Weer behoorlijk grote fails van de NS. Het lijkt er echt op dat niemand wat aan dit soort dingen doet. In Zwitserland rijden de treinen gewoon door terwijl er een flink pak sneeuw ligt en de temperaturen ruim onder nul liggen.


Je zal maar een belangrijke afspraak hebben. Bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Grote kans dan dat je niet wordt aangenomen met dank aan de NS. Want ja… je zal dan niet op tijd komen. Het wordt echt hoog tijd dat de pluchebeertjes in Den Haag de NS flink op zijn donder gaat geven. Het is nu wel duidelijk: De prijzen voor tickets stijgen, terwijl de dienstverlening afneemt. Ik dacht toch echt dat je voor de prijs die je betaalt voor een ticket ook wel normale dienstverlening, zoals rijdende treinen, mag verwachten. Gelukkig geldt er wel een compensatieregeling. Mocht je vertraging oplopen naar bijvoorbeeld een half uur, dan kan je 50% van de ticketprijs terugkrijgen. Maar dat maakt het leed er niet minder om. Dus kom op NS. Neem je klanten serieus en kom niet met dit soort grote faals alsjeblieft.

Pin It

Related Posts

2 Responses to De NS faalt vanwege ‘bar winterweer’

  1. […] dan nog maar te zwijgen over onze spoorwegen, die waren het spoor flink bijster zoals hier al geblogt […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *