Mietjes aan de top

by • December 3, 2012 • CoolComments (0)2151

mietjesJa hoor! Het is weer eens zo ver. Het heeft 25- 35 minuten hardcore gesneeuwd. Nou ja, hardcore? Het was natte sneeuw.

Niks aan de hand zou je zeggen, het smelt weg en blijft niet liggen. Op Twitter was het net of  ‘The day after tomorrow’ was aan gebroken. De één zeikt en zeurt nog harder dan de ander. “Tering sneeuw!!’ “Kut kou!’ Pfffff… En dan nog maar te zwijgen over onze spoorwegen, die waren het spoor flink bijster zoals hier al geblogt was.

Ik mis de tijden waarin we nog van staal waren. Tijden waar we nog dijken bouwden met onze blote handen. De tijd van zonder gordel het verkeer in. De tijd waarin opa en oma grote sterke handen handen met eelt nog dikker dan een UGGzool. De tijd waarin vader letterlijk beulden om de centjes bij elkaar te bikkelen. En niet suf op zijn kopietjes staat te wachten. De tijd waarin je je biertje zonder opener opende, met je tanden of een aansteker. Het is iets wat ik mijn zoon mee zal geven, elke kerel moet zijn biertje met een aansteker kunnen openen. Rawr! En Shagroken als je in de bouw of in de metaal werkt ofzo.

Mijn opa, de vader van mijn vader, die was chauffeur op een vrachtwagen. Hij had geen laadklep, maar hij reed bouwmaterialen, loeizwaar dus. Als hij mazzel had, had ie cementzakken van 50 kilo, had ie pech liep hij met stalen balken, of zware stenen. Het deerde hem weinig, hij vond het de mooiste baan van de wereld. Een vent van staal dus. Sowieso, die mannen toen waren echt van staal. Boeren gingen graan van het veld halen met een zeis en ook als het 30 graden is. Zeis in de hand en gaan.

De oom van mijn moeder, die was net in Nederland gekomen en ging werken bij de NS. Als een rangeerder, hij moest treinen aan elkaar koppelen. Op de oldschool manier stond je tussen de treinen in, met een zware pen. Als je pech had, was je dood. Had je geluk, zat je thuis aan de piepers, die man had elke dag een geluksdag.

Nu zijn de mietjes aan de top. We klagen, zeuren over RSI, een kramp in je duim na het Whatsappen. We puffen en steunen met een kratje bier de auto in tillen. We zijn mietjes geworden. Het is wachten op ziekmeldingen, omdat er een papiersneetje in je vinger zit. We pakken een hulpstuk. omdat die pot worteltjes met doperwtjes te strak dicht zit. Wandelen over een loopband, AAAARRGGG!!!!!!!!!!!!!
Mijn vader zeurt al maanden dat zijn verkoudheid maar niet overgaat, in de zomer zeikt ie dat ie hooikoorts achtige dingens klachtjes heeft.Mijn moeder loopt met puffertjes, en hoe oud zijn ze? Nog geen zestig. Ik vind het zo zooo jammer, en ik zie dat het bij de jeugd steeds erger wordt.

Ik bouw landbouwmachines, ik heb shag gerookt als een ketter en ik kan mijn biertje met gemak openen met een aansteker. Ik til veel zware troep en gelukkig heb ik een beetje eelt op mijn handen. Ik hoop zolang mogelijk geen mietje aan de top te worden.

 

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *