Seks uitstellen in de datingsfase? Niet doen!

by • December 6, 2012 • CoolComments (1)2087

seks

Onderzoek doen naar feiten waar niemand iets mee kan, die niet relevant zijn, sterker nog waar je helemaal geen betrouwbaar onderzoek naar kunt doen, daar houden de universiteiten in Engeland zich graag mee bezig. Dit is de uitkomst van het laatste kolder-onderzoek:

Stellen die seks hebben tijdens de eerste weken van de datingfase zijn in de toekomst minder tevreden over hun relatie dan koppels die langer wachten. Dit blijkt uit onderzoek van de Brigham Young Universiteit onder 11.000 ongetrouwde mannen en vrouwen met een vaste relatie. De deelnemers beoordeelden de mate van tevredenheid over hun relatie in het algemeen, hun vermogen om met hun partner te communiceren en de stabiliteit van hun relatie, schrijft LiveScience.

Mensen die verliefd zijn en zich seksueel tot elkaar aangetrokken voelen doen logischerwijze veel aan seks in de beginfase van hun relatie. Laat ze dit in Godsnaam blijven doen. Ten eerste is dit volstrekt natuurlijk en ten tweede leven we niet meer in het preutse tijdperk.
Seks in de eerste weken, als je elkaar aan het ontdekken bent, is juist zo opwindend en spannend. Geen enkel stel gaat erover nadenken dat je dit beter niet moet doen omdat je jaren later minder tevreden zou zijn over je relatie. Who cares?

We praten hier niet over mensen die een ander het bed inpraten, een nacht profiteren om vervolgens met de noorderzon te vertrekken. Nee, de mensen uit dit onderzoek zijn stelletjes gebleven. Dat deze mensen minder tevreden zijn over hun relatie kan allerlei oorzaken hebben maar de link leggen tussen wèl of geen seks in de beginfase van de relatie is totale bullshit!

Het lijkt mij veel erger om het niet te doen in die eerste weken. Jij bent smoorverliefd op die ander en je kunt niet wachten om het bed in te duiken. Seksueel sta je op springen. Na een aantal weken is dan eindelijk de grote dag aangebroken en dan blijkt dat jullie er seksueel gezien niets van bakken. De ideeën over seks van jou en je partner liggen mijlenver uit elkaar. Het klopt niet, het past niet,  het voelt niet lekker maar ongemakkelijk. Wat een teleurstelling, want je bent inmiddels wel hartstikke gek op die ander. Kom je hier meteen achter dan is dit ook een afknapper maar dan sterven de vlinders in je schoot bijtijds.

Pin It

Related Posts

One Response to Seks uitstellen in de datingsfase? Niet doen!

  1. Mieke Schepens says:

    Het is sowieso belachelijk om iedereen over één kam te scheren. Verliefdheid is er niet voor niets, de een gaat er op de ene manier mee om, de ander op een andere. Ik vind zo’n onderzoeken zo geweldig achterlijk ! Het geld moet daar ook op, lijkt wel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *