Vierde verdachte opgepakt na dood van Richard Nieuwenhuizen

by • December 7, 2012 • CoolComments (7)2294

Richard NieuwenhuizenIn Amsterdam is een vierde verdachte aangehouden die iets te maken zou hebben met de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Nu zijn er in totaal dus vier verdachten aangehouden. De 41-jarige grensrechter raakte zondag ernstig gewond toen hij na een voetbalwedstrijd bij Buitenboys werd geschopt en geslagen door spelers van voetbalclub Nieuw Sloten. Hij overleed later in het ziekenhuis. Op dit moment werken er nog 20 rechercheurs aan de zaak en de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen. De Telegraaf plaatste als een foto waarop de grensrechter te zien is terwijl hij op de grond ligt en in elkaar getrapt werd.

Het amateurvoetbal heeft een onherstelbare deuk opgelopen. Misschien is het slim voor beide voetbalverenigingen om straks de namen van de clubs aan te passen, want die namen zullen nu altijd in verband worden gebracht met de gewelddadige dood van Richard Nieuwenhuizen. We kunnen de beestjes ook wel bij de naam noemen en zeggen dat het hier om slecht opgevoed tuig gaat van buitenlandse komaf. De vader van Yassin D., één van de betrokkenen bij de fatale mishandeling van Richard Nieuwenhuizen, is als vrijwilliger verbonden aan voetbalclub Nieuw Sloten. De Marokkaanse man is zelf ook hobbygrensrechter. Die zal wel trots zijn op zijn zoon. Yassin D. had namelijk een groot aandeel in de dood van de 41-jarige Richard, vader van drie zoons.

Toch zal er niks veranderen op de voetbalvelden. De sfeer is al jaren verrot en dat komt toch echt doordat er jongens met een tintje rondlopen bij de amateurclubs die een te groot ego hebben. Ze roepen al snel dat hun eer geschonden is, maar weten niet eens wat het woord “eer” voor betekenis heeft. Natuurlijk is er ook af en toe wel een Hollandse jongen die over een grensrechter heen gaat. Toch zijn het meestal de jongens wij allochtonen noemen die het nieuws halen omdat er weer een gewelddadig incident is geweest tijdens een voetbalwedstrijd. Jammer, want op die manier blijft er bij de bevolking een beeld hangen dat de meeste allochtone jongeren onder de noemer “tuig” geschaard kan worden. Daar werken ze op deze manier zelf hard aan mee.

Pin It

Related Posts

7 Responses to Vierde verdachte opgepakt na dood van Richard Nieuwenhuizen

 1. Gemiste kans maat.. rellen bij Hoek van Holland, t slopen van de ingang van de kuip en Project X Haaren en zo nog wat voorbeeldjes.. geen allochtoon bij te vinden..

  • Paul Geertsma says:

   Je bent zelf een gemiste kans.. Ik had het niet over hooligans of FB evenementen. Ik had het over geweld op het voetbalveld bij amateurwedstrijden.

 2. Riem says:

  En meisjes die met opengesneden keel in een weiland gevonden worden, dat is natuurlijk een Friezenprobleem. Heerlijke, simpele wereld.

  Is het zinvol om elk incident te relateren aan een probleem gebaseerd op afkomst, nationaliteit of anderszins?

  Ik ben benieuwd in welke bochten men zich gaat wringen als bij het volgende incident in het amateurvoetbal een Hollandse jongen betrokken is, ‘Ja, maar zijn opa was Duitser.’ ‘Hij stond onder invloed van Marokkanen.’ ‘Hij bedoelde het niet zo.’ Blablabla.

  Wat een land.

 3. Estrellia says:

  Amen, Riem

  De denkbeelden van deze blogger schetsen precies 2 van de belangrijkste oorzaken van agressie en geweld in Nederland en de rest van de wereld: vooroordelen en respectloosheid.

  Rust zacht, Richard Nieuwenhuizen! Je hebt al mijn respect. Sterkte toegewenst aan alle nabestaanden!

 4. Bobby says:

  Het is de hoogste tijd om op te houden met politiek correct geneuzel, en de feiten onder ogen zien, en benoemen zoals ze zijn. Feit is dat er een grote groep kut Marokenen de hele Nederlandse maatschappij verzieken: op het voetbalveld, in het zwembad, op feesten, you name it.

  Hoewel ik Wilder een verwerpelijk politicus vindt, ben ik het met 1 ding zeker met hem eens: Nederland heeft een marokanen probleem! En die moeten we met z’n allen keihard aanpakken!

 5. Riem says:

  Het is veel erger: er is een grote groep kutmensen die de Nederlandse maatschappij verzieken. Dit land durft het alleen nog aan om het over kut-Marokkanen te hebben, maar is te politiek correct om het over al die andere kutlui te hebben. Stelletje lafaards.

 6. […] Zo legde van de week bultrug Johannes al het loodje, werd eerder deze maand een vrijwillige scheidsrechter doodgetrapt en schrok half Friesland van een luchtbeving. Helaas stond het kille koude decembermaandje ook […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *