Aardbeving in Friesland

by • December 11, 2012 • CoolComments (3)1956

aardbevingDaar zat ik dan vanmiddag. Thuis in Friesland, rustig een beetje aan het werk achter mijn laptop. Totdat gerommel aan de tussendeur mij liet schrikken. De honden sloegen direct aan. Het gegrom en geblaf, maakte mij nog angstiger. Het leek net of er iemand aan de andere kant aan de deur aan het schudden was. Er flitste van alles door mijn hoofd. “Staat de achterdeur nog open? Is er iemand via de achterkant bij ons naar binnen gedrongen? Hellup!!”
Verschrikt bel ik mijn partner om te vragen wat het kon zijn. Ik, angsthaas als ik ben, durfde niet zomaar te gaan kijken. Hij zei dat het misschien tocht zou kunnen zijn die door de brievenbus kwam. Nee dus, want die zit potdicht. Nou ja, het zal wel niks zijn, want als er daadwerkelijk iemand in huis bleek te zijn, dan had hij of zij de tussendeur wel opengedaan, lijkt me.

Ineens werd alles duidelijk toen dit bericht mij onder ogen kwam. Een soort aardbeving in Friesland. Trillingen van lucht, maar niemand weet waarvan of waardoor het komt. Bizar, maar waar. Het moet niet gekker worden. Ik was niet de enige die zich lam is geschrokken, want ook op Twitter brak de hel los, zo het schijnt. Wel bijzonder om nu te kunnen zeggen dat ik een “aardbeving” heb overleefd. Hallelujah!

Pin It

Related Posts

3 Responses to Aardbeving in Friesland

  1. Een oorzaak zou kunnen zijn dat de vulkaan onder de Waddenzee weer begint te rommelen. Een theorie die niet nieuw is.

  2. Ilona de Jong says:

    ik zat op school toen het gebeurde.

  3. […] werd eerder deze maand een vrijwillige scheidsrechter doodgetrapt en schrok half Friesland van een luchtbeving. Helaas stond het kille koude decembermaandje ook eventjes in het teken van onze andere […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *