Downloadverbod definitief kassiewijlen

by • December 11, 2012 • CoolComments (1)1738

downloadverbodJa daar sta je dan he, Timmeh Kuik! 11 december 2012 zal bij jou wel een zwarte dag zijn. Maar niet voor de internetvrijheid van de Nederlanders. Nou wat dan? Het veelbesproken en nogal lugubere downloadverbod is definitief kassiewijlen. Maar dat is nog niet alles. Ook blokkades, zoals die op The Pirate Bay, gaan wellicht de shredder in. dat hebben we aan het bekende ja/nee-partijtje D66 te danken. De partij van Pechtold diende daarvoor twee moties in in de Tweede Kamer tijdens het auteursrechtendebat.

D66 krijgt daarbij steun van linkschpartij PvdA. Bovendien waren de SP, PVV en CDA al langer tegen het verbod. Een officiële stemming zal volgende week plaatsvinden. De beste Timmeh zal nu wel in een hoekje janken, want hij ziet nu talloze mogelijkheden als sneeuw voor de zon verdwijnen. Als het verbod wel in zou gaan, dan zou stichting BREIN zelfs doodgewone burgers voor de rechter kunnen slepen. Er is een schrale troost voor hem: De afgesproken thuiskopieheffing gaat gewoon door. Dhr Kuik krijgt van de D66 nog meer schoppen onder zijn reeDT, want de partij wil blokkades op torrentwebsites in de toekomst voorkomen. Begin dit jaar moesten de providers The Pirate Bay blokkeren. Dat de blokkade een wassen neus is, is een ander verhaal.

In de motie staat: “Dat ISP’s (Internet Service Providers) niet meer worden ingezet als politieagent via het opleggen van blokkades van (een gedeelte van) het internet.” Verhoeven verwacht daarmee steun van onder andere de PvdA, maar dat moet volgende week blijken als er definitief gestemd wordt. “Door deze motie roepen we rechters op om van blokkades af te zien, maar zij kunnen altijd zelf een afweging maken”, legt het Tweede Kamerlid uit. “Als we weer een vergelijkbare situatie krijgen als bij The Pirate Bay is het aan de politiek om te kijken of de wet moet worden aangepast.”

Een beter nieuwsbericht is er momenteel niet. Voor de notoire downloaders tenminste. Hoewel diensten als Spotify mateloos populair zijn, lijkt het bij films nog een lastig verhaal. Er is momenteel nog geen dienst dat onbeperkt films kijken aanbiedt. Op dezelfde manier als hoe Spotify het met muziek doet. Zolang dat er niet is, zullen vooral films op een ‘illegale’ manier naar binnen geharkt worden. Doordat het downloadverbod van de baan is, hoef je je geen zorgen te maken over Timmeh. Hij kan jou als persoon dus niet aanpakken.

Veel downloadplezier!

Pin It

Related Posts

One Response to Downloadverbod definitief kassiewijlen

  1. Usenet says:

    Tim Kuik doet me denken aan Donkey Shot, Don Quichotte.
    Het enige verschil tussen Don Quichotte en Tim Kuik is het feit dat Tim op een kwaadwaardige quest is en dankzijn bepaalde (betalende) partijen een iets betere ezel en lans heeft.
    Breek een windmolen af, Tim, er komen er tegelijk 10 bij, op kosten van de belastingbetaler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *