Rederij Noordgat: Fuck You! We gaan ‘m redden!

by • December 14, 2012 • CoolComments (1)1783

Je krijgt er bijna zelf een bultrug van. De walvis die al dagen de media weet te domineren lijkt toch nog een kleine kans te krijgen. De walvis, die nu de naam Johannes draagt, ligt sinds woensdag op De Razende Bol. Dat is een zandplaat nabij Texel. De KNRM heeft geprobeerd om het lijdende dier te redden, maar dat bood geen soelaas. Daarop is besloten om Johannes met rust te laten en te laten sterven. Want hij zou te zwak zijn om nog een reddingsoperatie op touw te zetten.

Maar er gloort nog hoop voor de bultrug. Ondanks het gebiedsverbod dat de gemeente Texel heeft opgelegd, is Rederij Noordgat op weg naar Johannes. De opdracht voor deze reddingsoperatie kwam van dierenactiviste Lenie ‘t Hart. Je weet wel. Dat mens met die zeehondjes. Lenie en de rederij hebben dus schijt aan de plaatselijke regeltjes en hebben zoiets van: Fuck you! Wij zullen Johannes redden. Of jullie het willen of niet. Je zou er bijna een levertraan om laten.

De gemeente heeft dat verbiedsverbod gebaseerd op adviezen van natuurcentra Exomare en Naturalis, die de hoop al hebben opgegeven. Hoewel de rederij de gemeente een dikke middelvinger geeft, zegt ze wel dat ze met de reddingsactie zal stoppen als de autoriteiten dat eisen. Tevens zou zou het beter zijn voor Johannes als hij gered zou worden na een periode van stress, dan dat hij een eenzame dood tegemoet gaat op de zandplaat. We zullen het wel meemaken.

Pin It

Related Posts

One Response to Rederij Noordgat: Fuck You! We gaan ‘m redden!

  1. […] onze harten vast, want het einde der tijden lijkt zich al te hebben ingezet. Zo legde van de week bultrug Johannes al het loodje, werd eerder deze maand een vrijwillige scheidsrechter doodgetrapt en schrok half […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *