Marianne Thieme faalt als het op dierenwelzijn aankomt

by • December 17, 2012 • CoolComments (0)1851

Bultrug JohannesEindelijk is de mate van media-aandacht voor bultrug Johannes gezakt naar maatschappelijk aanvaardbare hoogte. Jezus Christus was zijn we ook een zwakbegaafd volkje. Een heel drama omdat er een in het wild levend zoogdier in het wild aan zijn einde komt. Organisaties, deskundigen en bestuurders die over elkaar heen dartelden alsof het ging om een viswedstrijd. Dat allemaal omdat er een bultrug op een zandplaat wilde liggen. Toch knap van zo’n bultrug dat hij in zijn domme poging om zelfmoord te plegen een heel land over de zeik weet te krijgen. De enige die dat in Nederland voor elkaar kreeg was Tim Ribberink.

Marianne Thieme, die in zo’n geval vooraan zou moeten staan,  was in eerste instantie nergens te bekennen. Toen ze eenmaal wel in actie kwam faalde ze als volksvertegenwoordiger.  Thieme zou hebben getwitterd dat de reddingspoging door het Dolfinarium werd gedwarsboomd en dat de artsen onkundig hebben gehandeld. Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend volgens de dierenartsen van het Dolfinarium in Harderwijk en stichting SOS Dolfijn. Ook Lenie ‘t Hart maakte uit naam der mediageilheid een stomme fout. De website van de Zeehondencrèche van Lenie ‘t Hart meldde zondag dat een dierenarts van het dolfinarium zaterdag opnieuw een euthanasiepoging had gedaan. „Het stoort het Dolfinarium in hoge mate dat zulke leugens worden verspreid. Het is stemmingmakerij. Onze dierenartsen zijn na vrijdagavond niet meer in de buurt van de Bultrug geweest”, aldus Marten Foppen, directeur van het Dolfinarium.

We gaan hier niet zitten doen alsof wij wel weten hoe te handelen in een situatie zoals nu met Johannes de Bultrug, maar wij weten wel dat vele kapiteins op één schip een reddingspoging bij voorbaat al laat mislukken. De ego’s spelen al gauw tegen elkaar op. Het ging op het laatst helemaal niet om Johannes de Bultrug. Het ging er blijkbaar om wie de meeste media-aandacht kon scoren. Marianne Thieme en Lenie ‘t Hart zijn wat ons betreft de mediahoeren van de week.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *