Barack Obama versus de National Rifle Association

by • December 18, 2012 • CoolComments (2)1812

AntiwapenwetBarack Obama zal een wetsvoorstel van democratische senator Dianne Feinstein steunen. Door deze steun is het mogelijk dat het bezit van semi automatische wapens aan banden wordt gelegd. De Democrate Feinstein kondigde zondag aan op de eerste dag dat het Congres in nieuwe samenstelling bijeen is, een wetsvoorstel in te dienen voor een verbod op semi automatische aanvalsgeweren. Adam Lanza schoot vrijdag met zo’n wapen 26 mensen dood in en bij de SandyHook Elementary School in Newtown.

Het Witte Huis zei dat Obama de komende weken bekendmaakt hoe hij vuurwapengeweld nog meer wil tegengaan. Veel Amerikanen menen dat ze recht hebben op een wapen om zich te verdedigen. Na de schietpartij van vrijdag is de discussie over het wapenbezit opgelaaid. Obama beloofde in de komende weken „al zijn macht te gebruiken om te pogen nieuwe tragedies te voorkomen”. Concreet werd hij tot nu toe niet.

Het einde van een tijdperk dus voor sommige Amerikanen. De National Rifle Association die al sinds 1871 inzet voor het recht wapens te mogen dragen, een grondwettelijk recht in de Verenigde Staten, heeft nog niks van zich laten horen. De NRA is een invloedrijke en machtige organisatie in de Verenigde Staten. Naar aanleiding van het Tweede amendement van de grondwet van de Verenigde Staten zijn zij harder gaan strijden om de wapenwet in stand te houden. De organisatie kan rekenen op de steun van heel wapendragend Amerika. Het is nog maar zeer de vraag of de macht van de NRA in werkelijkheid niet groter is dan de macht van de president van de Verenigde Staten. De tijd zal het leren…

Wapenwet

Huilende jongeren bij de SandyHook Elementary School in Newtown

Pin It

Related Posts

2 Responses to Barack Obama versus de National Rifle Association

  1. Mieke Schepens says:

    Ik hoop het echt…

  2. […] maakte deze week na de schietpartij op de SandyHook Elementary School in Newtow bekend dat hij een wetsvoorstel gaat steunen die het bezit van semi automatische wapens aan banden legt. Uiteraard was dat tegen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *