Personeel LangeLand Ziekenhuis krijgt maar een half salaris

by • December 18, 2012 • CoolComments (2)1771

Langeland ZiekenhuisIn de duurste maand van het jaar betaald het LangeLand Ziekenhuis het personeel maar een half salaris. Het ziekenhuis verkeert in zware financiële moeilijkheden. De andere helft wordt in januari overgemaakt. Wel krijgen ze in december de eindejaarsuitkering.

Het is niet alleen een schande dat het personeel maar de helft van hun salaris krijgt, maar niemand kan ons wijsmaken dat de zorg daardoor verbeterd. In oktober werd zorgondernemer Loek Winter per direct de nieuwe partner van het noodlijdende LangeLand Ziekenhuis. Het ziekenhuis stond toen ook al aan de rand van een faillissement. Dat was echter niet het enige probleem van het ziekenhuis. De zorgverzekeraars wilden geen 61.000 euro per jaar ophoesten om de nachtapotheek open te houden. Om de spoedeisende hulp laagdrempelig te houden is behoud van de nachtapotheek noodzakelijk, zegt wethouder de Jong van Zoetermeer. Mensen die ziek zijn en pijn hebben kunnen niet eerst worden doorgestuurd naar een ander adres.

Tot overmaat van ramp werd op 12 december ook nog eens vastgesteld dat de gevreesde MRSA-bacterie in het ziekenhuis rondzweefde. De bacterie werd geconstateerd na onderzoek van een patiënt. Ook bij een medewerker is de bacterie gevonden. Het ziekenhuis is nu een speciale procedure gestart. Patiënten op de afdeling worden geïsoleerd verpleegd en bezoekers moeten beschermende kleding dragen.

Het begint er op te lijken dat het ziekenhuis probleem na probleem krijgt. We kunnen er wel vanuit gaan dat dit ziekenhuis failliet gaat. Toch raar. Een bank die omvalt kan gewoon een miljardensteun krijgen, maar als het de zorg voor duizenden Nederlanders betreft boeit het de politiek blijkbaar niks.

Pin It

Related Posts

2 Responses to Personeel LangeLand Ziekenhuis krijgt maar een half salaris

 1. okkie says:

  Ziekenhuis erboven op helpen gaat niet maar wel 70 miljoen naar griekenland.
  Is on eigen volk dan niet belangrijk. Er is net een meevaller ivm verkoop 4 g. gebruik een deel ervan om het ziekenhuis er boeven op te hlepen.
  Hoop dat Loek de Winter dit ook snapt er wat aan doet.

 2. okkie says:

  Hoezo kartelvorming zorg verzekeraars (erger dan witte boorden criminelen)
  Stellen gewoon laat maar failiet gaan dat ziekenhuis.
  Een stad als zoetermeer kan niet zonder ziekenhuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *