Top tien redenen om je huisdier te dumpen

by • December 18, 2012 • CoolComments (1)1700

HuisdierZe bestaan. Mensen die een huisdier nemen zonder er goed over na te denken. Die mensen zijn hun huisdier na een tijdje zat en dumpen hem. Ze knopen hem aan een boom of brengen hun huisdier naar het asiel. Zielig voor het dier natuurlijk, want ook een dier hecht zich aan zijn baasje en thuissituatie. Het wordt tijd dat mensen niet meer zonder na te denken een dier aanschaffen. Honden zijn de meest gedumpte dieren. Hieronder een lijstje met de tien meest gebruikte smoezen om een hond te dumpen.

1. Hij wil geen trucjes leren.
2. Hij is niet meer zo schattig als hij was.
3. Hij wordt te groot voor het huis.
4. Hij blaft teveel.
5. Hij laat de goudvis schrikken. (echt waar!)
6. De kleur van de hond past niet bij de nieuwe bank.
7. Hij snurkt te luid.
8. Hij ruikt naar hond.
9. Hij laat vaak scheten.
10. Hij kan niet mee op vakantie.

Uiteraard staat er in de top tien geen enkele echt goede reden om een huisdier weg te doen. Je zou denken dat mensen die ziek worden en zodoende niet meer voor hun dier kunnen zorgen, een echte reden hebben om hun dier weg te doen. Toch komt die reden vreemd genoeg niet eens in de top tien voor. Eigenlijk zou er bij aanschaf van een dier een screening moeten volgen. Tenslotte moeten mensen een rijbewijs hebben als ze willen rijden, een specifieke opleiding gevolgd hebben als ze met kinderen willen werken en om lid te worden van een schietvereniging hebben mensen een VOG (verklaring omtrent gedrag) nodig. Overal hebben we een papiertje voor nodig, maar elke boerenlul mag een dier aanschaffen. Vreemd.

Pin It

Related Posts

One Response to Top tien redenen om je huisdier te dumpen

  1. Tja triest!

    Maar mijn goudvis laat mijn hond schrikken.En ik vind tegenwoordig zilver mooier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *