Twee miljoen kuddedieren op Twitter

by • December 18, 2012 • CoolComments (1)1982

TwitterTwitter heeft sinds dinsdag meer dan 200 miljoen actieve gebruikers. Het Amerikaanse bedrijf achter het digitale boodschappenplatform liet dat zelf weten … in een tweet. „Er zijn nu meer dan 200 miljoen maandelijkse actieve twitter gebruikers. Jullie zijn de pols van de planeet. We zijn dankbaar voor jullie doorlopende steun!” aldus het berichtje. Twitter is een internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens publiceren. Het is een sociaalnetwerksite waarop men zichzelf, zoals bij Facebook, een profiel en een avatar kan aanmeten.

Twitter is opgericht in maart 2006 door Obvious Corp, een bedrijf uit San Francisco. Twitter is begonnen als een onderzoeksproject binnen Odeo, een site van webbedrijf Obvious van Noah Glass en Jack Dorsey, en kwam voor het eerst beschikbaar in juli 2006. Twitter maakte een enorme groei door, onder meer door de snelle verslaggeving na rampen en andere actualiteiten, zoals de noodlanding van US Airways-vlucht 1549, de vliegtuigcrash van Turkish Airlines-vlucht 1951 en de ongeregeldheden na de presidentsverkiezingen in Iran in juni 2009.

Toch heeft ook Twitter net als alle andere vormen van social media ook te kampen met kritiek. Die kritiek komt vaak uit de hoek van de overheid. Via de social mediakanalen verspreiden niet alleen nieuwsberichten razendsnel. Oproepen om ergens te komen rellen worden op deze wijze verspreidt. Via de microblog dienst worden ook steeds vaker bedreigingen geuit. Net als in de gewone maatschappij overheerst het groepsgevoel in de timeline. De meeste mensen vinden het prachtig om met de massa mee te drijven. Dan horen ze ergens bij. Nu zijn er twee miljoen gebruikers op Twitter. Daar schuilt nu juist het gevaar, want mensen zijn kuddedieren. We hebben bij Project X in Haren al gezien waar het verkeerd gebruik van social media toe kan leiden. Het is gewoon wachten tot er een echte grote opstand komt. Een soort burgeroorlog, maar dan erger. Daar zullen Twitter en Facebook een hele grote rol in spelen.

Social media

Pin It

Related Posts

One Response to Twee miljoen kuddedieren op Twitter

  1. Mieke Schepens says:

    Ik hou van Facebook en Twitter !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *