Help de zwerfdieren in Bosnië

by • December 19, 2012 • CoolComments (0)1920

zwerfdieren

Help de zwerfdieren!

Omdat we zo maatschappelijk betrokken zijn en een hart hebben voor alle soorten dieren willen we vandaag de website www.zwerfdieren.com even in het zonnetje zetten. Stichting Dierenopvang Bosnië richt zich vooral op het structureel oplossen van het probleem in het land zelf. Dat is mooi. Want alle zwerfdieren hierheen halen is natuurlijk geen oplossing. De Stichting Dierenopvang Bosnië helpt met het opzetten van castratie/sterilisatie programma’s voor de zwerfhonden en katten, Op die manier wordt er daadwerkelijk wat gedaan aan de beperking van het probleem. Toch is dat niet het enige dat de stichting doet. De projecten waarbij voorlichting gegeven wordt op scholen, aan de bevolking en aan professionals (zoals dierenartsen, personeel in asielen en overheid) helpen om de betrokkenheid bij dit probleem te vergroten.

Voor de aangetroffen zwerfdieren worden baasjes gezocht in Bosnië en bij hoge uitzondering in Nederland. Voor de rest is de stichting bezig met verwerven van fondsen, goederen en voorzieningen ten behoeve van dieren in Bosnië. In onze ogen een goed doel die wel wat steun kan gebruiken.

De stichting is geen voorstander van het meenemen van een groot aantal honden, daar dit niet bijdraagt aan de oplossing . Beter is het volgens de stichting om de aandacht te richten op de oorzaak. Maar ze nemen wel een beperkt aantal honden mee naar Nederland, volgens voorgeschreven procedures voor transport van gezelschapsdieren, die op een zorgvuldige wijze worden geplaatst. De geplaatste dieren kunnen rekenen op een levenslange nazorg mocht dat nodig zijn.

Denk jij op één of andere manier de stichting te kunnen helpen door een donatie of wil je meer informatie over de werkwijze van de Stichting Dierenopvang Bosnië, mail dan even naar: info@hondenopvang.com

Ook kun je de Stichting Dierenopvang Bosnië steunen door deze prachtige kalender te bestellen.

Tot slot de documentaire die goed laat zien wat voor werk de stichting doet.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *