Religekkie heeft een reddingssloep gekocht

by • December 20, 2012 • CoolComments (1)1970

Religekkie koopt reddingssloepVoor wie dacht dat de Nederlander erg nuchter is, komt bedrogen uit. Er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen. Dat laat deze dwaas zien. De religekkie heeft een reddingssloep gekocht voor een luttele 13.500 euro voor als de wereld morgen vergaat. Deze dwaas draagt de naam Pieter Frank van der Meer en komt uit het pittoreske Kootwijkerbroek. Hij is er heilig van overtuigd dat morgen de wereld het loodje zal leggen.

Het overlevingsobject kostte hem een slordige 13.500 euro en er kunnen vijftig mensen in. Pieter Frank heeft voldoende voedsel en drank voor de komende vijf dagen. Mochten er tekenen zijn dat de aarde echt vergaat, dan stapt hij met zijn familie in de boot om te proberen de ellende te overleven. Deze streng gelovige familie is niet de enige die er heilig van overtuigd is dat we morgen met zijn allen naar de klote gaan. In verschillende landen worden voorzorgsmaatregelen genomen voor wat er misschien komen gaat.

Rusland
In Rusland is een heuse bunker geopend waar men feestend ten onder kan gaan. Het feest vindt plaats in Bunker 42 in Moskou. Toch hopen de organisatoren en de feestgangers dat ze 22 december nog mee mogen maken. De bunker ligt 65 meter onder de Russische hoofdstad. De schuilkelder diende als schuilplaats tijdens de Koude Oorlog, maar tegenwoordig is het een museum. Een ticket voor het apocalypsfeest is aardig aan de prijs: 1.000 dollar.

Verenigde Staten
In het land waar alles mogelijk is, is men ook goed voorbereid voor de einde der tijden. Voor een schamele 60.000 dollar wordt er een bunker in je tuin gegraven om gezellig met je gezin de apocalyps te aanschouwen. De bunker is wel luxe. Het is voorzien van een keuken, wc en een televee. Ren dus even naar de winke voor wat te kanen en te zuipen en laat de ellende maar komen.

Frankrijk
In Frankrijk staat het kleine plaatsje Bugarach vol in de belangstelling. Daar denken verschillende gekkies met aluhoedjes dat ze worden meegenomen door aliens. Er zal daar een heus ruimteschip landen die 120.000 uitverkorenen meeneemt. Wil je nog naar het bergdorpje? Dan heb je dikke vette pech, want de hotels zitten vol en de politie heeft het dorp hermetisch afgesloten om een stormloop van gelovige gekkies te voorkomen.

China
In China hebben ze weer iets anders uitgevonden om 21 december te overleven. Volgens een sekte die de naam Almachtige God draagt, breekt er morgen een nieuw tijdperk aan en de enige manier om dat mee te maken is om plaats te nemen in bijzondere bollen. de sekteleden maken zich niet populair bij de Chineze autoriteiten, want volgens de regering zijn ze bezig om het gezag van de Chinese Communistische Partij te ondermijnen. Er zijn al zo’n 1.000 sekteleden opgepakt.

Er wordt uit commercieel oogpunt ook geprobeerd een slaatje te slaan aan deze rariteiten. Een spijkerbroekfabrikant heeft een hashtag gemaakt voor het twitteren van orgielocaties. Er is zelfs een heus promotiefilmpje in elkaar gezet door de fabrikant:

Heel leuk hoor. Die gekke Nederlander die een lullig bootje koopt en al die andere gekken op de wereld. Als je even via de webcam naar Sydney kijkt, dan zie je dat er helemaal niets aan de hand is. Happy doomsday!

Pin It

Related Posts

One Response to Religekkie heeft een reddingssloep gekocht

  1. […] Ik flikkerde vanmorgen toch van mijn stoel zeg. Mijn artikel die ik gisteren op de interwebz heb gegooid, heeft veel stof doen opwaaien. Ik tikte hier een artikel over die religekkie die dik 13.000 euro […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *