Vreemdgaan is populair – Second love

by • December 20, 2012 • CoolComments (7)2602

second loveWat is dat toch tegenwoordig? Vreemdgaan schijnt populair te zijn en nog goed voor je relatie ook. Althans, dat vinden sommige datingsites. Afgelopen paar maanden heb ik mijzelf meerdere malen verbaasd over de commercial van www.secondlove.nl. Wat een achterlijke gedachtegang hebben die lui zeg. Zij pretenderen sinds 2008 al dat je jezelf zou moeten inschrijven als jouw relatie in een sleur zit. Jezelf inschrijven als je net als 72% van de vrouwen vindt dat passie en aandacht de twee belangrijkste dingen zijn die je mist in je relatie. Of zoals ze aan de mannelijke bezoekers quoten: “67% onder ons blijkt vreemdgaan een geweldige ervaring te vinden, terwijl 95% vindt dat flirten helemaal geen vreemdgaan is”. Tuurlijk joh, als je wat spanning mist in je relatie zoek je het toch gewoon ergens anders?! Simple as that!

Maar waarom? (WHY GOD WHY?!?!) Waarom vecht men tegenwoordig niet meer voor zijn of haar relatie? Waarom gooi je het thuis niet in de groep, tijdens het avondeten en geef je aan dat je bepaalde dingen mist en daar veranderingen in zou willen zien? Ik bedoel, je gaat een relatie aan met z´n tweetjes, maar als het even niet meer naar verwachting verloopt, hoef je toch niet meteen buiten de deur te vreten? Wees dan een echte held en pak je biezen, voordat je besluit de spanning ergens anders te zoeken. Maar goed, dat is een mening. De mijne, welteverstaan.

Buiten het feit dat ik voor een monogame relatie pleit, ben ik me ervan bewust dat er stellen zijn die ervoor kiezen een open relatie te hebben. Dat is hun keuze en zij hebben het volste recht om daarvoor te kiezen. Een site als secondlove.nl biedt voor hen dan ook een uitkomst. Toch blijft het in mijn ogen pure lekkermakerij en vooral geldklopperij en oplichting. Zo moet je, om je eigen foto´s te kunnen uploaden, maar liefst een bedrag aftikken van 35 hele eurootjes. Alsof je een emmer leegschudt. Ook las ik in de reviews dat een groot deel vermoedt dat er een hoop fakeprofielen tussen zitten (die je uiteraard pas kunt bekijken NA betaling). Leuk, denk je voor een dot doekoe te chatten met zogenaamde verschillende leuke en spannende mensen, zit je met één en dezelfde te flirten en draait het nergens op uit. En als je niet oppast, wordt je abonnement ook nog eens stilzwijgend verlengd. Gelukkig wordt je relatie er stukken beter van…

Pin It

Related Posts

7 Responses to Vreemdgaan is populair – Second love

 1. Paolo says:

  Geachte miss mar,

  C:”Maar waarom? (WHY GOD WHY?!?!) ”

  Waarom gaan mensen vreemd? Ik denk om de volgende punten.

  1.) er zijn tegenwoordig veel mensen met een los/vast relatie. wat met zich brengt dat vele elkaar niet (helemaal) meer vertrouwen en van elkaar (te recht of onterecht) denken ‘joh, dat doet mijn partner ook’.

  2.) vele vaste, en vaak daardoor vastgeroeste relaties door het hebben van kinderen niet DAT op het spel willen zetten, dus vertellen ze het hun vrouw of man maar liever niet. Bang voor zijn/haar reactie.

  3.) En door het Internet is het tegenwoordig allemaal wel heel makkelijk geworden. Vroeger (20 a 30 jaar geleden) moest je écht op zoek naar vrouw/man die dat ook wilde. Of je moest bij toeval op die werkvloer die leuke collega zo bereid vinden.

  4.) Hoewel het hoeren en snoeren van alle tijden is, hebben mensen tegenwoordig toch een ietwat ruimdenkender moraal op het gebied van sexualiteit.

  Ik denk dat bovengenoemde 4 opties de redenen kunnen zijn. Maar pin me er niet aan vast. Ik ben tenslotte ook geen deskundige op dat gebied.

  • miss mar says:

   Toch mis ik de strijdlustigheid van de oudere generatie. Mijn ouders zijn al 41 jaar samen en geloof me, dat is niet 41 jaar van een leien dakje gegaan. Tuurlijk weet ik dat het vandaag de dag “makkelijker” kan omdat er genoeg aanbod is op het www. Toch vind ik het jammer dat men snel opgeeft (scheiden is ook hip en hot) of het ergens anders gaat zoeken. Ik ben blijkbaar nog van de “oude stempel” —>vecht samen voor je relatie of stap op. 🙂

 2. Paolo says:

  de term “vechten voor je relatie” is inderdaad (met alle respect hoor) iets van de oude tijd.

  Mensen willen niet meer vechten voor een relatie, waarom niet? Omdat zij

  -ten eerste, voor hun eigen geluk gaan

  -ten tweede, ze al genoeg andere dingen aan hun hoofd hebben om voor te vechten. bijv. een baan, carriere, kinderen, zichzelf etc. En als die man of vrouw dan moeilijk of vervelend blijft doen, denken zij maar 1 ding…”er is genoeg in de aanbieding’.

 3. Mieke Schepens says:

  Ieder zijn meug. Vreemdgaan is stiekem. Als je iets anders wilt, geef je dat aan en handelt daarnaar indien mogelijk. Het blijft altijd zo dat niet alles voor iedereen is. Wat geweldig lijkt bij de een, zou wel eens ontzettend tegen kunnen vallen in realiteit. Ook ik ben voor monogaam leven. Maar nogmaals, ieder zijn meug ! Goed onderwerp vind ik !

 4. DivaKatinka says:

  Een ‘open relatie’ hebben is iets anders dan vreemdgaan. Tenminste, als het goed is. Dan weten beide partners ervan en gaan ermee akkoord. Dan gaat het ook niet om het zoeken naar een vervanging, maar vind je in anderen een aanvulling op het mooie wat je al hebt. Ik leef polyamoreus, ik heb ook een mooie relatie naast mijn vaste partner. Hij weet daarvan en vindt het prima.
  Bij Second Love gaat het om de stiekeme dates, het zonder medeweten van je vaste partner ‘buiten de deur eten’. Vreemdgaan. Meestal gewoon om seks dus. Niks mis mee, maar wel als het stiekem gebeurt. Iedereen het zijne hoor, maar dat is dus heel iets anders.
  Monogaam of niet, ik ben het met de schrijver dezes eens, dat er blijkbaar geen moeite meer wordt gedaan. Er wordt niet meer gevochten voor de relatie. Jammer. Vinden we het soms te moeilijk om naar ons zelf te kijken, want natuurlijk ligt het niet alleen aan de ander. Ik weet het niet. Het is een trend aan het worden. En die commercials van Second Love moeten ons doen geloven dat het prima is. Hmmm…

 5. […] bleren, “ik stop met vreemdgaan” heeft ook een probleem met die spotjes over discreet vreemdgaan. Elke lat die we leggen als voornemen is te […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *