Bewapende beveiligers op elke school in Amerika is een slecht idee

by • December 21, 2012 • CoolComments (0)1669

AmerikaBarack Obama maakte deze week na de schietpartij op de SandyHook Elementary School in Newtow bekend dat hij een wetsvoorstel gaat steunen die het bezit van semi automatische wapens aan banden legt. Uiteraard was dat tegen het zere been van de National Rifle Association. De National Rifle Association is een organisatie die zich al sinds 1871 inzet voor het recht wapens te mogen dragen, een grondwettelijk recht in de Verenigde Staten. Dus wat bedacht de National Rifle Association:

Wapenlobbyorganisatie National Rifle Association (NRA) wil dat er op elke Amerikaanse school bewapende beveiligers komen. Dat zei voorzitter Wayne LaPierre vrijdag op een persconferentie over de schietpartij op basisschool Sandy Hook in Newtown, waar 20 kinderen zes volwassenen zijn gedood.

Ja, dat is echt een goed idee. Not. Er zullen duizenden gewapende beveiligers nodig zijn om alle scholen te voorzien. Daar hoeft maar één gek tussen te zitten en het volgende drama is een feit. Het wordt tijd dat Amerika echt eens aan zelfreflectie gaat doen en die grondwet gaat aanpassen.

Het was de eerste keer dat de NRA publiekelijk reageerde sinds het verschrikkelijke bloedbad vorige week vrijdag. De discussie over wapenbezit is de afgelopen week in alle hevigheid opgelaaid. President Barack Obama kondigde al aan maatregelen te nemen om het wapenbezit te beteugelen.

Maar volgens de NRA is de enige oplossing meer en beter bewapende beveiligers. De machtige wapenlobby heeft daartoe een speciaal veiligheidsprogramma ontwikkeld dat het gratis wil aanbieden aan scholen. Volgens LaPierre moet dat leiden tot ‘absolute protectie.’ Toch is er een groot risico dat er zo juist alleen maar meer schietpartijen op scholen zullen gebeuren in “the land of the free and the home of the brave”…

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *