De NS neemt klachten niet serieus

by • December 21, 2012 • CoolComments (1)2691

NS klachtenHAHAHA.. Alsof er iets nieuws staat in die titel. Iedereen weet inmiddels wel dat de NS je niet als een betalende klant ziet, maar als een stuk vee die geld oplevert doordat hij van a naar b moet. Vee heeft geen recht om te klagen. Uiteraard wil de NS graag de schijn ophouden dat ze mensen wel als klanten zien, dus hebben ze daar iets voor uitgevonden. Virtuele medewerkers. GE-NI-AAL! Service naar het vee de reiziger toe en het kost de NS weinig tot niks. Bij de NS weten ze wel hoe ze op de kleintjes moeten letten. De tarieven voor een reisje schieten omhoog, maar toch weet de NS kosten te besparen als het om service draait. Service is tenslotte toch overgewaardeerd. Nogmaals.. Vee hoort gewoon niet te klagen als het op transport gaat.

Wat nou als je een klacht hebt en virtuele Eva kan je daar niet bij helpen? Dan kun je altijd nog via Eva de klachtenrobot een mail sturen naar de NS klantenservice. Eva klinkt trouwens nogal vrouwelijk, maar volgens de NS is het toch echt een man.

“Hiernaast kunt u een gesprek voeren met onze virtuele medewerker. Hij is geen echt persoon maar kan u wel overal mee helpen.”

Hij… Hij heet dus Eva. Dat is zelfs voor een virtuele helpdesk nogal beschamend. Als de virtuele helpdesken een bedrijfsfeestje hebben, dan is Eva altijd de lul. Alle andere helpdesken lachen haar uit omdat ze van haar werkgever als man door het leven moet. Als de NS zelfs haar virtuele werknemers niet serieus neemt, waarom zouden ze dan wel het betalende vee serieus nemen? De NS is een geldfabriek die in de reiziger een prachtige melkkoe ziet. Dan doet service er helemaal niet toe. De klant moet toch wel naar het werk of soms naar familie. De NS weet dat. Of u nu wel of niet klaagt maakt de NS ook helemaal niks uit. De volgende keer reist u toch wel weer met de trein.

Eigenlijk heeft de NS ook wel een beetje gelijk. We laten ons als kuddedieren vervoeren dus we vragen eigenlijk zelf om ook zo behandeld te worden.. De enige keer dat de NS echt naar klachten heeft geluisterd, was nadat er mensen gewoon in de trein urineerden omdat er geen toiletten in de Sprinters meer waren. Toen kon de NS opeens wel weer bijdraaien en toiletten in de nieuwe Sprinters laten installeren. Want hoe goed het idee van de NS ook was, niemand wilde pissen in een plaszak. De plaszak was een grote bron van inspiratie voor vele grappen. Klagen maakt bij de NS blijkbaar alleen indruk als je de klacht uit door over de treinmeubels heen te zeiken.

Toch is het wel slim van de NS om een virtuele medewerker in te zetten die je eerst een batterij nutteloze vragen stelt voordat je daadwerkelijk kunt klagen. De meeste mensen hebben geen zin in nutteloze vragen en haken af, waardoor er minder klachten daadwerkelijk behandeld hoeven te worden. Op die manier kan de NS zeggen dat de reiziger “steeds meer tevreden is over de dienstverlening”. En wij… Wij werken daar zelf aan mee door virtuele werknemers te accepteren alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Wij klagen namelijk wel als een trein niet op tijd rijdt, maar houden blijkbaar massaal onze smoel dicht als we worden afgescheept met een Virtuele Vera die te dom is om ├╝berhaupt een klacht serieus te nemen. Wat zijn we toch een mak volkje… Tijd om dat te veranderen. Doe eens retweeten!

Klacht NS

Pin It

Related Posts

One Response to De NS neemt klachten niet serieus

  1. Die Eva is niet van deze wereld.
    U zegt:in je kont ok?
    EVA zegt:Hier weet ik helaas niets over. Wilt u misschien contact opnemen met de klantenservice?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *