De oliebollentest is een farçe

by • December 28, 2012 • CoolComments (3)2197

oliebollentestDe jaarwisseling nadert en dat betekent dat de tijd voor oliebollen aangebroken is. Heel lekker en ook erg gezellig natuurlijk, maar er zijn ook nadelen aan deze laatste dagen van het jaar. En dat is de Oliebollentest van het AD. Een stel hotemetoten, die denkt dat ze verstand hebben van oliebollen, worden losgelaten en testen daarbij duizenden oliebollen van verschillende kramen in Nederland. Leuk hoor, voor de oliebollenkramen die door dit soort geouwehoer laag genoteerd worden. De oliebollentest is een farçe. waarom? Dat leg ik je uit na de “Read More”.

Ik ga ervan uit dat de oliebollenbakkers hun uiterste best doen om de smaakpapillen van de klanten te plezieren. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar die hou je altijd. Maar het AD lijkt graag tientallen kramen de grond in te boren met hun doelloze en tevens kansloze oliebollentest. Dit jaar is Bakker Olink uit Maarssen de ‘beste’ van Nederland. Heel leuk voor die bakker natuurlijk, maar smaken verschillen eenmaal. Je kan gewoon geen pijl trekken uit die gekke test van het AD. Hoe kunnen die totaalmalloten van het stukje vod nou zeggen welke oliebollen de beste/lekkerste zijn?

Hoewel ik dit soort tests onzin vind, ben ik ook wel objectief genoeg om de andere kant van de test toe te lichten. Dankzij de oliebollentest worden er ook kramen onder de loep genomen die strafbaar zouden zijn. Dat soort bakkers moeten dan per direct hun kraam sluiten en ermee ophouden. Dit is dan ook het enige lichtpuntje die ik kan opnoemen van deze test. Voor de rest is het in mijn ogen pure propaganda. Het AD kan simpelweg niet vertellen wat er lekker of goed is. Dat is aan eenieder om dat zelf te bepalen, want het is persoonlijk.

Fijne jaarwisseling!

Pin It

Related Posts

3 Responses to De oliebollentest is een farçe

  1. Mieke Schepens says:

    Helemaal gelijk !

  2. Smaak is voor ieder persoonlijk..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *