Grote partij namaak iPhones in omloop in Friesland

by • December 29, 2012 • CoolComments (4)3689

In Friesland is momenteel een partij nep iPhones 4 in omloop. De toestellen voldoen totaal niet aan de eisen die Apple aan zijn producten stelt. Paul Geertsma van Bloghopper.nl kreeg enkele exemplaren in handen en de toestellen voelen zo goedkoop aan dat we een glimlach niet konden onderdrukken. Toch bestaat de kans dat de toestellen in de handel komen of via schimmige advertenties op Marktplaats bij de onwetende consument terecht komen. Op de toestellen staat namelijk wel dat ze ontworpen zijn in California en gemonteerd in China. Net als de echte iPhones. Op internet zweven meerdere verhalen over de nep iPhones en op Youtube staan ook enkele video’s. Nu duikt er dus een partij van 10.000 stuks op in Friesland die wij met eigen ogen mochten aanschouwen. Wij hadden nog nooit zulke goedkope troep gezien. Uiteraard zullen veel van die toestellen ook buiten de provincie Friesland verkocht worden. De productie van nep-iPhones en iPads is gigantisch. In de provincie Guangdong in China staan genoeg fabrieken om de hele wereld van nep-producten te voorzien. In China worden veel telefoons gekopieerd of nagemaakt, maar meestal herken je de verkeerde varianten wel door een afwijkende productnaam of zijn er elementen van twee toestellen gecombineerd tot één nieuwe telefoon. Apple treed daar tegen op door een juridisch team in te zetten om wat aan de namaak producten te doen. Er gaat echter zoveel geld in om dat het voor criminelen altijd zal lonen om de Apple producten te kopiëren. De handel in namaak iPhones en iPads gebeurd op grote schaal en daar kan blijkbaar niemand echt iets aan doen.

Hieronder foto’s van het toestel wat wij in handen kregen en een foto met de echte iPhone 4. Zoek de verschillen.

Fake iPhone

De nep iPhone van Bloghopper.nlNep iPhones

Achterkant van de nep iPhone 4

iPhone

De nep iPhone ziet er nogal goedkoop uit.

iPhone 4

De opdruk op de nep iPhone

Hier de echte iPhone:

Apple iPhone White

The real deal – iPhone 4

Nep versus echt. Zie jij het verschil?

Nep iphone versus echt

Nep iphone versus echt

Pin It

Related Posts

4 Responses to Grote partij namaak iPhones in omloop in Friesland

  1. Mieke Schepens says:

    Een gewaarschuwd mens telt voor twee..

  2. Toch heb ik liever een neppert, dan een echte met Christiano Ronaldo er op….

  3. Pierre heeft liever het PSV logo erop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *