Indiase studente na verkrachting overleden

by • December 29, 2012 • CoolComments (1)2029

Indiase studenteDe 23-jarige Indiase studente die op 16 december in een bus werd mishandeld en verkracht, is aan haar verwondingen bezweken. Ze lag sinds donderdag in een ziekenhuis in Singapore met ernstige inwendige verwondingen en hersenletsel.

De vrouw zat samen met haar vriend in een bus in New Delhi. Beiden werden ze geslagen met ijzeren staven en de vrouw werd een uur lang door zes mannen verkracht. Het stel werd daarna uit de rijdende bus gegooid. De politie heeft na het incident direct zes mannen gearresteerd, onder wie de chauffeur van de bus. De vrouw werd na de verkrachting in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Toen haar toestand verslechterde, werd zij overgebracht naar een ziekenhuis in Singapore dat gespecialiseerd is in orgaantransplantaties. Ze had ernstig hersenletsel opgelopen en infecties in haar longen en buik. Uiteindelijk is ernstig orgaanfalen haar fataal geworden. Haar familie was bij haar toen ze overleed, zegt het ziekenhuis in Singapore in een verklaring. Haar lichaam zal nu weer worden overgevlogen naar India.

Het incident leidde tot een storm van protest in New Delhi. Delen van de stad werden vrijdagnacht afgezet, in afwachting van meer rellen. De mensen die betrokken zijn bij de rellen eisen betere veiligheidsmaatregelen voor slachtoffers van seksueel misbruik. Veel van de demonstranten eisen de doodstraf voor de daders. De regering wil slechts,  ter afschrikking, de namen, adressen en foto´s van de verkrachters op internet zetten.

Pin It

Related Posts

One Response to Indiase studente na verkrachting overleden

  1. Mieke Schepens says:

    Misselijkmakend nieuws !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *