Goede voornemens

by • January 2, 2013 • CoolComments (2)1820

Goede voornemensAllereerst, de beste wensen! En niet alleen voor dit jaar, maar voor de rest van je leven.

Goede voornemens, wie kent ze niet?
De een roept met zijn peuk in zijn hand, lam, boven de schaal met toastjes dat hij stopt met roken. De ander al happend in haar oliebol, dat ze toch echt haar reet slanker wil in die Skinnyjeans. Maar toch, die week is nog niet om of hij heeft al 4 keer een slof peuken gehaald, en zij staat om reanimatie te smeken, naast haar loopband al puffend dat ze dit noooiiiit meer wil. Waarom leggen we die lat dan ieder jaar zo hoog? Iedereen die loopt te bleren, “ik stop met vreemdgaan” heeft ook een probleem met die spotjes over discreet vreemdgaan. Elke lat die we leggen als voornemen is te hoog.

Neem nou het goede voornemen om af te vallen. Dat gaat een week goed. Daarna ook nog wel, maar dan kickt de verveling in. Omdat de resultaten toch best tegen vallen na een maand. Terwijl de kilo’s er maanden over doen om eraf te vallen. Dus die poging stranden het vaakst in de eerste maand. Zonde van de schoenen, zonde van je contributie aan de sportschool. Nu sta je weer als vanouds je contributie te doneren bij de Mac.

Of het stoppen met roken. Dat gaat al fout als je ontwaakt na het feest gedruis. Even een peuk.. Kut, ik was gestopt.. Je krabt even aan je reet, neemt een bakkie, wat wil je bij je bakkie? Een peuk.. Dus dat gaat aan het eind van de dag al fout! Bloed en bloed chagrijnig sta je bij de pomp. HIERRRRRRRRR met die peuken!

Ik heb alle goede voornemens gehad. Ik stopte met roken en ja ik stond bloed chagrijnig aan de pomp dat jaar. Maar in de zomer lukte het me. Ik stopte toen met roken. Zonder chagrijnig te zijn. Jaar daarna, moest ik lijnen want ik ging vreten als een gek. En inderdaad, ik snakte naar reanimatie de eerste week. Maar ook dat lukte uit eindelijk.

Stoppen met vloeken. Dat is goddetering allejezus moeilijk. Je lult sneller gevloek uit je kloten dan dat je goddomme doorhebt. Dus dat plan, ging na het plannen al in de kuttenbak, uuhh kattenbak.

Nu heb ik een goed voornemen. Stoppen met goede voornemens. Het is nergens goed voor. Ja, een ander plezieren die ziet hoe moeilijk je het er mee hebt. Een ander zou je moeten accepteren hoe je bent, hoe je leeft, hoe je eruit ziet. Als een ander een probleem heeft met jouw roken, dan begint die ander toch? Probleem opgelost.. Maar zo simpel is het niet, men roept”; “Ja ik wil het zelf! Want…. En dat is dan geheel aan jou, of aan hem, of haar.

Maar geloof me, stoppen met goede voornemens… HEERLIJK!

Pin It

Related Posts

2 Responses to Goede voornemens

  1. Ada says:

    Ik heb wensen tegenwoordig, geen voornemens 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *