32-jarige Waalrenaar opgepakt vanwege aanslag op gemeentehuis van Waalre

by • January 4, 2013 • CoolComments (0)1625

Gemeentehuis van Waalre

Foto: ANP

De politie heeft donderdagmorgen een man van 32 opgepakt die iets te maken zou hebben met de aanslag op het gemeentehuis in zijn woonplaats Waalre, vorig jaar juli. De verdachte is na de arrestatie in verzekering gesteld en vrijdagmiddag, na verhoor, weer vrijgelaten. De politie blijft zijn rol en mogelijke betrokkenheid onderzoeken. Hij wordt verdacht van brandstichting.

Het gemeentehuis van Waalre brandde op 18 juli volledig uit na een aanslag. Twee auto’s reden het gemeentehuis in. Het is nog steeds niet duidelijk wie achter de aanslag zit.

Burgemeester blij
De burgemeester van Waalre, Henri de Wijkerslooth, is blij dat het onderzoek van politie en Justitie zijn vruchten afwerpt. Hij ziet in de aanhouding een bevestiging van zijn indruk dat de opsporingsinstanties hard werken aan een oplossen van deze zaak, zo meldt hij via een woordvoerster.

De politie heeft veertig mensen op de zaak staan. Het is voor het eerst dat in verband met de aanslagen iemand is aangehouden. Van een doorbraak is volgens de woordvoerder nog geen sprake: het zal een zaak van de lange adem worden, zo meldt hij.

Woonwagenkamp
De zegsman wilde niet ingaan op de vraag of de verdachte bewoner is van het woonwagenkamp of elders in de gemeente Waalre woont. Direct na de aanslagen werd gesuggereerd dat bewoners van het woonwagenkamp er achter zouden zitten. De politiewoordvoerder voegt er aan toe: “Al zou het iemand van het kamp zijn geweest, dan nog is en blijft het een burger”.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *