Mede dankzij Nederland komt er nooit meer vrede in Syrië

by • January 6, 2013 • CoolComments (3)1845

SyriëPresident Bashar al-Assad van Syrië is al een tijdje in oorlog met een deel van zijn eigen bevolking. Naar goed westers gebruik bemoeien wij ons uiteraard met zulke ellende. Wij westerse mensen denken namelijk altijd dat we weten wat goed is voor andere landen. Dat ligt gewoon in onze aard. We smijten wat wapens naar het ene land en doneren een dot geld aan het andere land. Dat voelt goed. Dan hebben we onze “plicht” weer gedaan en kunnen we onszelf vol trots op onze borstkas kloppen. Het gaat net als in Libië waar het westen al zoveel wapens geleverd heeft, dat iedereen gewapend is en er nooit meer enige vorm van vrede zal komen. Wij hebben de winst binnen en nu kunnen ze elkaar verder afslachten. De oorlogsindustrie moet blijven draaien ten koste van alles.

Assad is natuurlijk geen lieverdje, maar het is de vraag het me af of het volk daar straks wel beter af is zonder hem. Want wie grijpt dan de macht? Vast niet één of andere liberale of socialistische partij. Het land zal juist nog meer in een neerwaartse spiraal terecht komen. De extreemste vorm van islam kan namelijk niet groeien zonder armoede en ellende. De Islam heeft blijkbaar altijd een zondebok nodig. Wij westerse mensen snappen blijkbaar niet dat je zulke landen niet helpt door er geld of wapens heen te sturen. De door ons geboden hulp komt in 90% van de gevallen niet eens bij de juiste mensen terecht. Hebben jullie niet gezien hoe meneer Assad al die kleine kindertjes naar de eeuwige jachtvelden hielp toen hij zijn eigen steden bombardeerde? Zullen we het er gewoon op houden dat iedereen daar koekoek is en er toch nooit vrede komt? Lijkt ons veel makkelijker.

Update: Goh, je verwacht het niet..

Pin It

Related Posts

3 Responses to Mede dankzij Nederland komt er nooit meer vrede in Syrië

 1. Gozert says:

  Wat nou wij ?
  Wij helemaal niks van mij kunnen ze een dikke krijgen en alle andere landen ook.
  Los je eigen problemen op met je eigen volk in je eigen land mazzel.

 2. Weer iets om over na te denken.

 3. Roomboter says:

  De pot-verwijt-de-ketel artikel dit. Nederland is de schuld/zondebok van het conflict in Syrië? ‘Toevallig’ vergeet je even te vermelden dat Assad die oorlog tegen zijn eigen bevolking zelf begonnen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *