Twee kinderen dood na woningbrand Maastricht

by • January 7, 2013 • CoolComments (0)1808

WoningbrandBij een woningbrand in Maastricht zijn zondagnacht twee jonge kinderen van 3 en 5 jaar om het leven gekomen. De 25-jarige moeder is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Over haar toestand kon de politie nog niets zeggen.

De fel uitslaande brand brak zondagnacht rond 1.45 uur uit in een rijtjeshuis aan de Aalmoezenier Roumenstraat in het centrum van de stad. In de woning waren op dat moment de moeder en haar twee zoons aanwezig.

De moeder kon zichzelf in veiligheid brengen, de brandweer trof de kinderen in het huis aan. Eenmaal buiten bleken zij niet meer in leven te zijn, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Vlak na 4.00 uur maandagochtend flakkerde de brand opnieuw op en greep de brandweer voor een tweede keer in. Daarbij werd een deel van de huisraad naar buiten gegooid.

Twee aangrenzende woningen werden geëvacueerd, maar bleken weinig tot geen schade te hebben. De bewoners konden ‘s nachts alweer terugkeren. Voor de buurtbewoners is slachtofferhulp ingeschakeld.De politie stelt een buurtonderzoek in en praat met getuigen.

Enkele buurtbewoners zeggen tegen De Limburger zich al lange tijd zorgen te maken over het gezin. In het huis, waar volgens hen ook een hond aanwezig zou zijn, zouden zeer regelmatig ruzies plaatsvinden. ‘Het kon niet uitblijven dat er iets zou gebeuren’, zegt een van hen.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *