Bejaarden in het verkeer

by • January 8, 2013 • CoolComments (0)1677

Bejaarden in het verkeerBejaarden in het verkeer. Regelmatig gaat het wel aardig, maar vaak ook niet. De ouderen van deze tijd hebben vaak het overzicht in het drukke verkeer niet meer. Daar kunnen zij op zich ook weinig aan doen, maar wat ik zo stom vind dat ze dan toch auto gaan rijden met alle gevolgen van dien. Terwijl Den Haag zich meer druk maakt over bepette tokkiejosti’s in hun paupergolfjes met een veel te dikke uitlaat om hun kleine piemeltjes te compenseren, lijken ze zich amper druk te maken over bejaarden in het verkeer.

Bejaarden mogen ook wat harder aangepakt worden. Ze mogen er dan wel zielig uitzien, maar de verkeersveiligheid gaat toch boven hun eigen ‘zieligheid’. Op dit moment moeten ze zich elke 5 jaar laten keuren als ze hun rijbewijs willen verlengen, maar wat mij betreft mag dat wel elk jaar gebeuren. Of als ze boven de 75 zijn helemaal geen auto meer laten besturen. Er komen regelmatig aparte dingen in het nieuws die met bejaarden te maken hebben. Bijvoorbeeld 40km/u rijden op een weg waar 100 is toegestaan.

Maar zoals je wellicht weet flikken bejaarde bestuurders wel vaker levensgevaarlijke dingen. Het is misschien lullig voor de sporadische bejaarde die wel goed kan rijden, maar 75-plussers hoeven wat mij betreft niet meer achter het stuur te kruipen. Laat ze maar lekker in een scootmobiel zitten. Dat is al gevaarlijk zat.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *