Doeksen: Zwaaien op Vlieland? Eerst dokken

by • January 8, 2013 • CoolComments (4)2624

VlielandHeb je de pech dat je op het verlaten eiland, dat de naam Vlieland draagt, woont? Dan heb ik nog slechter nieuws voor je. Zeker als je de welgestelden wilt uitzwaaien als ze terug naar het normale gedeelte van Nederland gaan. Het is voor Vlielanders een traditie om mensen uit te zwaaien die het bootje terug naar Harlingen nemen, maar binnenkort kan het wel heel anders gaan worden. Het bootjesbedrijf Doeksen wil geld zien voor al dat gezwaai.

Doeksen zegt dat zij verantwoordelijk zijn voor al dat klootjesvolk die mensen uit wil zwaaien. Dat mag dan wel zo zijn, maar dan ben je in mijn ogen van het eiland gerukt om een zogeheten uitzwaaikaart in te voeren. Er zijn al kleine ongelukjes gebeurd en dat moet nu de kop ingedrukt worden. In mijn ogen dikke stierenschijt, want dit is gewoon een veel te goedkope (of dure) manier om mensen geld afhandig te maken. Dat de crisis hard om zich heen grijpt, snapt mijn doorgeroeste kringspier ook nog wel, maar om zo aan je centen te komen gaat mij wel wat ver. Zelfs als het geld van Friezen moet komen.

De maatregel lijdt tot veel geouwehoer op het ons kent ons-zandplaatje. Zo ook bij de heer Bijboer. tevens eilandbewoner en lid van het klantenpanel van Doeksen. “Ik begrijp de gevoelens van de eilanders, maar ook van Doeksen. Het is jammer van de traditie, maar veiligheid gaat voor.” Zeg dan niets. Zeg of het een, of het ander. Zo moeilijk is dat niet. Het bootjesbedrijf verdient genoeg pietermannen om een eventuele veilige uitzwaaiplek in te richten zonder die belachelijke nazi-achtige uitzwaaikaart in te voeren. De kade rond het aanlegplek van de veerschuiten zijn groot zat om een behoorlijke uitzwaaigelegenheid in te richten. Het is prima dat Doeksen de veiligheid van haar klanten en diens uitzwaaiers wilt waarborgen, maar deze manier slaat kant noch wal.

Pin It

Related Posts

4 Responses to Doeksen: Zwaaien op Vlieland? Eerst dokken

  1. Mieke Schepens says:

    Gaat toch helemaal nergens over…een uitzwaaiplek inrichten. Er zijn al zoveel soorten “plekken” bedacht voor iets wat niet gezien hoeft te worden door iedereen.

  2. van wie is die kade eigenlijk? van doeksen of?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *