Ignatia Boon had niet hoeven sterven

by • January 8, 2013 • CoolComments (0)1995

Ignatia BoonMaandag kwam de 51-jarige vriend van Ignatia Boon op het politiebureau in Landgraaf om te zeggen dat hij haar om het leven gebracht had. Agenten vonden het lichaam van de vrouw vervolgens in diens huis. De afdeling forensische opsporing van de politie deed tot gisteravond laat (sporen)onderzoek in het appartement. Deze moord was echter te voorkomen geweest.

De hevig aangeslagen onderbuurman (81) van het slachtoffer verklaart dat de verdachte Landgravenaar “vooral opviel door zijn bitse reacties”. Andere omwonenden beweren dat Boon en haar vriend veel ruzie hadden en dat deze moord “er aan zat te komen”. De hoofdverdachte zal nog uitgebreid worden gehoord door de recherche over zijn motief. Zo gaat het nou keer op keer. Dat komt door een gebrek aan maatschappelijke betrokkenheid. We lezen achteraf altijd in de krant dat de hele buurt al vermoedens had dat er iets zou kunnen gebeuren, maar niemand trok eerder aan de bel. Dat komt omdat we ons niet meer met andere mensen willen bemoeien. Toch is dat soms nodig. Helemaal als je daar zoals in dit geval een moord mee had kunnen voorkomen.

Mensen die achteraf toegeven in de media dat ze geweld, moord en misbruik hadden zien aankomen zijn eigenlijk gewoon medeplichtig aan die delicten. Waar leef je makkelijker mee? Met af en toe een opmerking maken of een instantie waarschuwen die dit misschien had kunnen voorkomen of met het feit dat je achteraf medeverantwoordelijk bent voor het leed dat mensen in je omgeving aan wordt gedaan? Ik denk het eerste… Maar we zijn mensenschuw geworden ofzo. Die maatschappelijke betrokkenheid moet terugkomen. Anders zien wij het somber in…. Ignatia Boon is nu dood, maar dat had niet gehoeven.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *