In tijden van crisis moet je vechten voor je bestaan

by • January 9, 2013 • CoolComments (1)1869

crisisHoelang accepteren we deze economische ellende nog in ons land. Hoelang gaan de burgers in Nederland nog een afwachtende houding aannemen terwijl er miljoenen miljarden euro’s naar het buitenland gepompt worden? De harde gevolgen van de economische crisis worden steeds nijpender. Momenteel worstelt maar liefst de helft van de Nederlanders om aan het eind van de maand te eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Dat zegt een woordvoerster van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. „Ongeveer 45 procent van de mensen heeft moeite om rond te komen. Op een gegeven moment hebben mensen zo weinig geld, dat rekeningen niet meer kunnen worden afgeschreven. En dan lopen de betalingsachterstanden snel op. Je komt in een vicieuze cirkel terecht”, licht een woordvoerster toe. Het zal ook alleen maar erger worden. Elk jaar zijn er bijna 300.000 Nederlanders die hun verplichte zorgpremie niet betalen. Ze worden geregistreerd als wanbetaler. Hun aantal is stabiel. Voor iedere Nederlander die zijn of haar problemen oplost, komt er één bij. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Veel van die mensen willen wel betalen, maar kunnen het simpelweg niet meer.

In totaal betaalt ongeveer 2 procent van de Nederlanders de premie niet. Autochtonen zijn de trouwste betalers, maar 1 procent heeft rekeningen openstaan. Van de Marokkaanse en Turkse Nederlanders betaalt 5 à 6 procent de premie niet. Bij Antillianen is het afdragen het grootste probleem. Een op de zes van hen staat te boek als wanbetaler.

De problemen waar dit land in verkeert zijn niet simpel op te lossen, maar er zal toch iets moeten gebeuren. Het feit dat veel van onze bestuurders regelrechte europageilers zijn helpt ons land naar de verdoemenis. Misschien is de tijd aangebroken om op te staan en een statement te maken. Want elke keer als we braaf naar die stembus lopen worden we niet gehoord of achteraf genaaid (VVD). Het is tijd dat we met onze luie reet achter de pc wegkruipen en niet langer ons ongenoegen online uiten. Want dat helpt namelijk geen ene moer… Nu niet, nooit niet.

Pin It

Related Posts

One Response to In tijden van crisis moet je vechten voor je bestaan

  1. Mark says:

    Er wordt heel wat geld overaal naar toe gepompt, dus ook naar buitenland, maar het gaat niet altijd waar ‘t naar toe moet. Ook de Grieken zijn slachtoffers geweest van vieze beurzen praktijken. Hier wordt het netjes verteld hoe het precies gaat … http://www.youtube.com/watch?v=NWGu3OyuSIw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *