Machiavelliprijs voor Bauke Vaatstra

by • January 9, 2013 • CoolComments (0)1545

Bauke VaatstraBauke Vaatstra krijgt de Machiavelliprijs 2012. De vader van de vermoorde Marianne Vaatstra ontvangt de onderscheiding vanwege de manier waarop hij dertien jaar lang de media heeft ingeschakeld waardoor de dader van de moord op zijn dochter kon worden opgespoord, zo meldde het juryrapport woensdag.

De Machiavelliprijs die jaarlijks wordt toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie, wordt op dinsdag 12 februari uitgereikt.

Volgens de jury heeft Vaatstra met zijn consistente pleidooi voor grootschalig DNA-onderzoek als breekijzer gefungeerd voor een doorbraak in de wetgeving, waardoor ook de oplossing van andere ‘cold cases’ naderbij is gekomen. „De man die niet opgaf” heeft zo een belangrijke bijdrage geleverd aan het herstel van het publieke vertrouwen in de rechtsorde, staat verder in het rapport.

Het is de 24e keer dat de Machiavelliprijs wordt uitgereikt. Eerdere prijswinnaars waren onder anderen prinses Máxima, bondscoach Bert van Marwijk, onderzoeksjournalist Jeroen Smit, eurocommissaris Neelie Kroes, columnist Jan Blokker, oud SP-leider Jan Marijnissen, de Stemwijzer en Pieter van Vollenhoven, lange tijd voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *