Advocaat verdachte: Grensrechter zocht situatie zelf op

by • January 10, 2013 • CoolComments (2)1687

Advocaat verdachte: Grensrechter zocht situatie zelf opDe grensrechter die begin december door een agressief tienertje de dood in werd gejaagd, heeft zelf de situatie opgezocht. Althans, als we de advocaat van de verdachte mogen geloven. De raadsman wist dat gisteravond in Nieuwsuur te melden. De advocaat, die de naam Gert-Iem Roos draagt, stelt dat hij in het strafdossier heeft gevonden dat de grensrechter de agressieve mannetjes uitdaagde: “Sla me dan, één tik is genoeg.” Mocht hij dat echt gezegd hebben, dan is dat nog geen vrijbrief om iemand dood te trappen.

Gelukkig beseft de advocaat dat ook. Hij stelde zelf ook dat dat niets rechtvaardigt. Tevens zou de grensrechter die situatie zelf opgezocht hebben. Roos is de raadsman van een 16-jarig ventje; een van de zeven verdachten die nu zitten te brommen. Zes van hen zijn nog minderjarig. Ze speelden voor de Amsterdamse amateurclub Nieuw Sloten. Grensrechter Richard Nieuwenhuizen was de vader van een van de spelers van opponent Buitenboys. Het lijkt er verdacht op dat die advocaat probeert de schuld in de schoenen van Nieuwenhuizen te schuiven. Al zocht hij de situatie zelf op, dan nog is dat geen reden om iemand de dood in te jagen.

Diegene die fout zijn, zijn die zeven pestventjes die hun agressiviteit niet binnen de perken wisten te houden. Bij normale opvoedingen wordt er geleerd dat zelfs als je uitgedaagd wordt, dat je niet zomaar toe moet happen. De verdachten hapten wel toe met helaas een treurig resultaat. Toegegeven… als de grensrechter de jongens echt uitdaagde, dan was dat inderdaad niet slim, maar dat staat buiten kijf. Diegene die hem de dood in heeft gejaagd is fout. Niet de grensrechter.

Pin It

Related Posts

2 Responses to Advocaat verdachte: Grensrechter zocht situatie zelf op

  1. Renate Oord says:

    en zo is het!

    • Renate Oord says:

      ehm.. .even voor de duidelijkheid: ik ben het eens met de slotregel, en natuurlijk NIET met de kop van dit artikel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *