Het wordt kkkkoudddd: Binnenkort schaatsen

by • January 10, 2013 • CoolComments (0)12776

Het wordt kkkkoudddd: Binnenkort schaatsenZijn de rayonhoofden al wakker in Friesland? Is dezelfde provincie al in rep en roer? Al een hotelkamer geboekt langs het Elfsteden-parcours? Het wordt namelijk koud in Nederland. Na een hele maand vertiefd te zijn geregend, zal het de komende weken (als het goed is) gaan vriezen. Zowel ‘s nachts als overdag. Voor je portemonnee is de aankomende kou wellicht minder gunstig, maar als je een schaatsliefhebber bent, dan zal het je waarschijnlijk aan je reet roesten.

De kou verovert vanaf vrijdag ons kikkerlandje. Echte bittere kou is het niet, want in de nachten zal het niet veel harder vriezen dan vijf graden. Overdag blijft de temperatuur net iets onder het vriespunt. Maar dergelijke temperaturen zijn genoeg om binnenkort te kunnen schaatsen op ondergelopen weilanden, sloten en vijvers. Woon je vlakbij de Ryptsjerkerpolder in Friesland? Dan kan je als eerste van Nederland de ijzers onderbinden, want naar verwachting kan je daar aankomend weekend al schaatsen. Jippieeeeee! Kan je lekker een dikke neus naar de rest van Nederland doen die nog moeten wachten.

Maar ach… over precies een week staat half Nederland op bevroren water. Lekker gezellig snert naar binnen werken, polsen breken en over andermans vingers heen schaatsen. Een groter plezier is er in de winter niet. Ben je wintergeil? Dan worden deze weken een walhalla voor je. Volgens RTL-weerchick Helga van Leur blijft het zeker tot 24 januari koud. Natuurlijk houdt ze een slag om de arm, want ook al is de kans op aanhoudend winterweer 70 procent, daarnaast kan het weer toch weer omslaan en de dooi in gaan vallen. Maar de pluimberekeningsweerdingen zien er op dit moment gunstig uit voor de winterliefhebbers. Dus de komende tijd zullen niet alleen bij SBS6 sterretjes op het ijs vallen, maar dan ook bij jou in de buurt! Veel schaatsplezier.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *