Vitens: Zeiken tijdens douchen niet zo goed

by • January 10, 2013 • CoolComments (2)2012

Vitens: Zeiken tijdens douchen niet zo goedGisteren stond half Nederland op zijn douchekop, omdat een Drents wethoudertje beweerde dat zeiken onder de waterverdeelkap beter zou zijn dan dat je ouderwets het toilet gebruikt. Maar nu worden zijn beweringen hard de douchekop in gedrukt. Waterbedrijf Vitens is het namelijk niet eens met de beweringen van wethouder Wassink.

Vitens zegt tegen de wakkere krant dat pissen onder de douche helemaal niet zo’n goed voor het milieu is. “In theorie zou je elke keer als je onder de douche plast zo’n zes liter water besparen, maar de praktijk is anders. Plassen en wachten tot alles is weggespoeld leidt vrijwel zeker tot een langere douchebeurt. En juist warm water kost veel. Het kost een gezin extra geld, maar is ook voor het milieu slecht. Koud water hebben we in Nederland genoeg en is bovendien goedkoop, dus het doortrekken van het toilet is niet zo schadelijk.”

Vitens staat niet alleen met haar oordeel. Ook waterbedrijf Drenthe stelt dat onder de douche plassen niet milieu besparend is. “Het belangrijkste is dat we ons bewust zijn van ons watergebruik. Dat is veel beter dan het plan om onder de douche te plassen.” Maar dankzij deze ‘zeikrel’ weet heel Nederland nu dat wethouder Wassink zijn piemel onder de douche laat lozen. Of we veel aan dit soort informatie hebben is echter de vraag. Misschien is douchen op het toilet wél beter voor het milieu.

Pin It

Related Posts

2 Responses to Vitens: Zeiken tijdens douchen niet zo goed

  1. Windhoos.com says:

    Wat een onzin, het water moet langer lopen om de pis weg te spoelen.

    Als je meteen begint te zeiken zodra de je douche open zet is het dus wel een winst op je watergebruik (aangezien ik sowieso langer douche dan dat ik pis doorgaans).

  2. Maar een systeem dat je douchewater opvangt en dat gebruikt voor je stortbak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *