Gangnam Style – The freak edition

by • January 11, 2013 • Video, WTF?!?Comments (0)1626

Gangnam StyleGangnam Style. Jeweetwel. Dat rare nummer met die stomme dansje van de Zuid-Koreaanse rapper-zanger PSY. Dat is echt het meest idiote nummer ooit gemaakt. Het nummer werd uitgebracht op 15 juli 2012 en werd niet alleen in Zuid-Korea een hit, maar haalde ook de top 40 van iTunes in Zweden, Denemarken, Japan en Nieuw-Zeeland. Ook in Nederland werd het nummer een hype doordat het onder andere werd gedraaid op Slam!FM, 3FM, Q-music en Radio 538. Inmiddels kent iedereen het dansje en de kreet Woppa Gangnamstyle” wel. In de Single Top 100 klom het nummer op 29 september 2012 naar de eerste plaats. In het nummer neemt PSY de leefwijze van de rijke Zuid-Koreanen op de hak. Gangnam slaat op Gangnam-gu, een chique wijk van Seoel. Sinds 24 november 2012 is Gangnam Style de meest bekeken video ter wereld op YouTube, daarmee is het de opvolger van Baby van Justin Bieber. Op 21 december 2012 was de video als eerste internetfilmpje ooit meer dan 1 miljard keer bekeken. Gangnam Style is wereldwijd eindeloos geparodieerd en er duiken hele vreemde video’s op met nog vreemdere mensen die hun Gangnam Style kunsten aan de wereld willen vertonen. Wij vonden de meest freaky video:

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *