Langdurige storing UWV website

by • January 12, 2013 • CoolComments (3)3946

storing UWVWat een drama! Wat een drama! Was ik van de week nog bijster positief over de manier waarop mijn situatie telefonisch werd afgehandeld door het UWV, daar ik nu alweer de andere kant op draai vanwege de nodeloze storing die al dagen wakkert op de website van het UWV.
Zoals de meesten van jullie wel weten was er een grote landelijke storing bij DigiD. Ok, dat is lastig. Zeker als je weet dat je daarmee moet inloggen bij het UWV. Het meest frappante vind ik  nog dat je e-mails ontvangt ván het UWV met het bericht daarin dat je nieuwe berichten hebt in je werkmap. En waar kun je die lezen? Nee, niet in je eigen mailbox, maar in je eigen werkmap op de website van het UWV…DIE NIET WERKT!!

storing UWV

Nog zoiets leuks. Een mail van mijnoverheid.nl met het bericht dat er nieuwe berichten voor je zijn. Ok, interessant. Inmiddels kunnen we weer middels onze DigiD inloggen, dus dat biedt perspectief. Ik log in, vind mijn berichten. Oeh spannend, een bericht van het UWV in mijn berichtenbox op mijnoverheid.nl met daarin mijn uitkeringsspecificatie. Hèhè, kan ik eindelijk zien hoe ze berekend hebben dat ik zo barweinig geld behoor te ontvangen. Nou, niet dus. Je moet namelijk op een linkje klikken wat je naar je werkmap op de website van het UWV stuurt. DIKKE VETTE FAAL!
Al dagen hik ik ertegenaan. Je kunt ze natuurlijk ook bellen, maar ze waarschuwen zelf al dat de wachttijd door de storing extreem lang kan zijn. Dat gaan we dus niet doen. Dat kost me teveel tijd. Tijd die ik nodig heb om te solliciteren en geld in het laatje te brengen, omdat het UWV te weinig doneert uitkeert.

Dat is trouwens ook iets wat ik niet kan snappen. Heel iets anders, maar toch. Volgens de regeltjes en wetjes van het UWV ben je als werkloze verplicht vier keer per vier weken te solliciteren. Dat mag en kan van alles zijn. Van cv´s uploaden op vacaturesites tot daadwerkelijke persoonlijke sollicitatiegesprekken. Die moet je doorgeven. Wanneer je dit niet doet, gaan ze kijken of je nog wel recht hebt op je uitkering. En toch zijn er mensen die het teveel vinden en zich niet kunnen houden of wíllen houden aan die eis. Damn, als je dan bedenkt dat ik gisteren in no-time zo´n 8 open sollicitaties de deur uit heb gedaan en op diverse sites mezelf heb ingeschreven, dan kun je toch niet snappen dat mensen dat teveel werk vinden. Kunnen zij dan wel rondkomen van zo´n schamel uitkerinkje? Zucht…

Maar goed, de website ligt er nog steeds uit. Ze doen hard hun best om het op te lossen. Althans, dat zeggen ze. Als degenen die het oplossen dezelfde mentaliteit hebben als de meeste uitkeringstrekkers uitkeringsgerechtigden die vier sollicitaties per vier weken al teveel werk vinden. Ben ik bang dat het nog wel even kan duren. Zucht…
Ik ga nog maar even wat sollicitaties de deur uit bonjouren.

 

Door een storing kunt u niet inloggen op Mijn UWV. Heeft u een WW-uitkering en moet u een wijziging aan ons doorgeven? Of moet u een Inkomstenformulier WW verzenden? Dan kunt u zaterdag en zondag van 10.00 tot 14.00 uur bellen naar UWV Telefoon Werknemers via 0900 – 92 94 (lokaal tarief). Wij werken hard aan een oplossing voor de storing. Onze excuses voor het ongemak.

Update: Het UWV deelt momenteel geen sancties uit aan mensen met een WW-uitkering die te laat zijn met het doorvoeren van wijzigingen. Wanneer werkzoekenden weer kunnen inloggen is nog niet bekend.

Pin It

Related Posts

3 Responses to Langdurige storing UWV website

 1. Mieke Schepens says:

  Wat erg, dit zó afhankelijk zijn van iets waar je ook altijd aan meebetaald hebt. Moedeloos worden zou je, maar zo ben je niet, gelukkig !

 2. Ben says:

  Heeft iemand al eens zijn uitkeringsspecificatie online kunnnen inzien? Mij is dat namelijk nog nooit gelukt.
  Dit staat los van de storing die nu gaande is.
  Ik heb gevraagd of ze de jaaropgave nog wel per post opsturen maar kreeg enkel als reactie dat ik het over een tijdje nog maar proberen om het online te kunnen kijken en anders een 0900 nummer van 0.10 cent per minuut te bellen. Ik moet leven van 790 euro ww, ieder dubbeltje telt voor mij!!!!

  • miss mar says:

   Ha Ben,

   Inmiddels kun je (sinds vanmorgen) weer inloggen op mijnwerk.nl Er wordt nog steeds aangegeven dat ze kampen met een storing, maar inmiddels is het mij gelukt wel in te loggen en…jawel…ook mijn uitkeringsspecificatie bekeken (die moet je downloaden als PDF).
   Het 0900 nummer van het UWV is overigens tegen lokaal tarief, maar dat terzijde.

   Het is kut. En ook ik krijg te weinig uitkering om rond te kunnen komen. Hopelijk snel weer een vaste baan voor je (en alle andere werklozen natuurlijk). Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *