SNMG – Samenwerkende Nieuwe Media Groep

by • January 14, 2013 • CoolComments (0)1947

SNMGDe NVJ – Nederlandse Vereniging van Journalisten neemt de ufo-kijkers en alu-hoedjes zoals Micha Kat niet serieus. Dus besloot die gekke Micha om samen met de andere alternatieve complotkijkertjes een nieuwe vereniging te starten. Dat is de SNMG geworden. SNMG staat voor Samenwerkende Nieuwe Media Groep.

Op de website van SNMG staat te lezen:

Naast formele zaken zoals het uitgeven van perskaarten en het bieden van context aan nieuwe media journalisten, zal SNMG en dus ook dit platform, dienen als spreekbuis namens de groep. Hierdoor kunnen we meer mensen bereiken en is de kwetsbaarheid van de afzonderlijke afzenders minder omdat we als eenheid communiceren. Hiermee willen we concreet proberen kwesties zoals die vaak, al dan niet juridisch, op de man persoonlijk worden gespeeld, te voorkomen en liefst zelfs onmogelijk te maken.

Wij verslijten Micha Kat hier geregeld voor halfbakken idioot, maar we moeten hem gelijk geven als het gaat om de vrijheid van meningsuiting. Iedere journalist, blogger of schrijver moet kunnen schrijven wat hij of zij denkt zonder te hoeven vrezen voor tegenwerking, vervolging of politieke schijnprocessen. Wat dat betreft was het inderdaad tijd dat er een goede tegenhanger van De Nederlandse Vereniging van Journalisten kwam.

Wij hebben niks met de alternatieve websites. We geloven niet in ufo’s of reptielen die vermomd als mensen op aarde leven en uit zijn op totale wereldheerschappij. Wij hebben een gezond verstand, maar vinden tegelijk dat mensen die er wel alternatieve denkwijzen op nahouden die ook gewoon moeten kunnen uiten. De manier waarop websites zoals Klokkenluideronline.net en Niburu beschuldigingen de wereld inslingeren keuren we ook af. Neem nou de zaak Joris Demmink. In die zaak zijn genoeg beschuldigingen geuit zonder een greintje bewijs, maar er zijn ook genoeg signalen die de strijd van Micha Kat rechtvaardigen. Er is alleen geen één volwaardige journalist die lid is van het NVJ die daar zijn vingers aan wil branden. Wat dat betreft is de Samenwerkende Nieuwe Media Groep een heerlijke vernieuwende frisse wind door journalistiek Nederland.

Het is namelijk ook een feit dat steeds meer zelfbenoemde journalisten, webloggers en systeemvechters een tragische niet te verklaren dood treft. Deze week werd bekend gemaakt dat Aaron Swartz zelfmoord heeft gepleegd en ook Leonie Holtes stierf een tragische dood net op het moment dat haar boek zou uitkomen. We hebben het hier over een psychologe die journalist werd en een onthullend boek schreef over de weerzinwekkende praktijken in onze TBS-klinieken blijkt kort na de aankondiging van haar boek in de catalogus van uitgeverij Podium opeens ‘krankzinnig’ te zijn geworden. In mei 2011 sprong ze naar beneden van een flat in de Bijlmer. Een niet te verklaren dood. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen van alternatieve journalisten die onder verdachte omstandigheden plotseling stierven.

Dat de alternatieve media in een oorlog verwikkeld zijn met het huidige systeem valt gewoonweg niet te ontkennen. Toch zijn juist vaak de klokkenluiders van dit land die beerputten open trekken die anders gesloten zouden blijven. We steken hier vaak de draak met de Micha Katjes van deze wereld. Vandaag echter niet. Vandaag steken we onze duim even omhoog. We houden namelijk wel van mensen die niet buigen voor tegenwerking en terreur. 🙂

STEUN DE SAMENWERKENDE NIEUWE MEDIA GROEP!

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *