Oplichter Patrick Wiendels voor de tweede keer gepakt

by • January 15, 2013 • CoolComments (0)4087

Patrick WiendelsPatrick Wiendel is voor de tweede keer opgepakt voor oplichting. Eerder was hij al te zien in het tv-programma TROS Opgelicht en ook Alberto Stegeman maakte al eens een uitzending over de notoire oplichter. De afgelopen tijd kwamen er bij de politie 89 aangiftes binnen van mensen die via de website www.Prolecto.nl witgoed hadden besteld, maar niks geleverd kregen.

Naast de aanhouding van Patrick Wiendels heeft de politie maandag 14 januari ook een 25-jarige man uit Vledderveen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij W. financiële hand- en spandiensten heeft verleend. Tijdens de verhoren heeft W. zich steeds op zijn zwijgrecht beroepen. Hij zit nog steeds vast.

De 25-jarige man uit Vledderveen, die volgens de politie maar een kleine rol heeft gespeeld in dit verhaal, is na verhoor weer vrijgelaten. Journalist Alberto Stegeman van het programma Undercover in Nederland is maanden op zoek geweest naar Patrick W. Een stukje van een uitzending staat hieronder.

Op 10 november 1988 wordt Patrick Wiendels geboren in Stadskanaal. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al een stevig strafblad opgebouwd. Het is niet voor niets dat Wiendels op de Glen Mills school van de staat een heropvoedingscursus krijgt aangeboden. De school is bedoeld voor criminele jongeren met gedragsproblemen. Zijn verblijf op de Glen Mills school heeft geen zoden aan de dijk gezet. In de periode van april 2009 tot en met februari 2010 benadeelt Patrick W. meerdere personen met zijn opgezette B.V. (C.M.I. B.V i.o. DFA). Mensen met een BKR registratie kunnen bij dit bedrijf toch een lening afsluiten. Echter, voordat het allemaal in werking gezet kan worden, moeten ze wel vooraf een bedrag aan dossierkosten betalen. Het moge duidelijk zijn; de leningen worden nooit verstrekt. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legt W. op 22 september 2009 een last onder dwangsom op tot een maximum van maar liefst €80.000,-

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *