Politie liet daders ontsnappen na aanslag gemeentehuis Waalre

by • January 15, 2013 • CoolComments (0)1811

Waalre

Foto: ANP

Agenten hebben kort na de aanslag op het gemeentehuis van Waalre de vluchtauto met de daders nog gezien op het Floraplein in Eindhoven. Een woordvoerster van de politie heeft dat dinsdag desgevraagd gezegd. De woordvoerster wil niet zeggen of de politiemensen op dat moment wisten van brandstichting in het gemeentehuis en of de auto door de politie nog is gecontroleerd.

Er gaan geruchten dat de daders na de aanslag nog zijn tegengehouden voor een verkeerscontrole.

In de omgeving van het Floraplein zijn de verdachten voor het laatst gezien, maakte de politie maandagavond bekend in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. Ze zijn daar in de richting van de snelweg verdwenen.
In de uitzending maandag werden voor het eerst bewakingsbeelden van het gemeentehuis getoond waarop een van de daders is te zien. De politie vertelde dinsdag dat de uitzending tot dusver geen reacties heeft opgeleverd.

Op de beelden is een man met bivakmuts te zien die twee keer met zijn auto achteruit tegen de hoofdingang van het gemeentehuis rijdt, uitstapt en de auto in brand steekt. De beelden worden dinsdagavond nog getoond in Opsporing Verzocht.

Het monumentale deel van het gemeentehuis in Waalre werd in juli verwoest door brand nadat twee gestolen auto’s het pand waren binnengereden. De brandstichting in het gemeentehuis is volgens de politie een doelbewuste, goed gecoördineerde actie van meerdere personen. Een verdachte die begin deze maand werd aangehouden, werd binnen een dag vrijgelaten.

Beelden aanslag – nul tips

De onduidelijke beelden van de aanslag op het gemeentehuis in Waalre die de politie maandagavond voor het eerst heeft getoond, hebben geen enkele nieuwe tip opgeleverd. Op de video was dan ook maar één gemaskerde dader nauwelijks herkenbaar in beeld.

De politie spreekt over een lange man met een fors postuur en een blanke of licht getinte huidskleur. Gehoopt werd dat mensen de man herkenden aan bijvoorbeeld zijn kleding.

Het monumentale deel van het gemeentehuis in Waalre werd in juli verwoest door brand nadat twee gestolen auto’s het pand waren binnengereden. De brandstichting in het gemeentehuis is volgens de politie een doelbewuste, goed gecoördineerde actie van meerdere personen.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *