Bel niet aan!

by • January 17, 2013 • CoolComments (3)2085

bel niet aanDe deurbel gaat. Wanneer ik open doe, zie ik een man in pak staan met een map in zijn handen. “Goedemiddag mevrouw, ik ben van….” Nog voordat hij verteld heeft van welk bedrijf hij is en wat hij mij wilt verkopen, ben ik mijn interesse verloren en sta ik in gedachten alweer te bedenken hoe ik de beste man het snelste weg kan werken. “Sorry, geen interesse”, zeg ik hem en snel sluit ik de deur.

Net als tele-marketing heb ik ook een godsgruwelijke hekel aan verkopers die aan mijn deur komen leuren. Klinkt ouderwets misschien, maar aan mijn deur wordt niet gekocht. Flikker toch op! Als ik iets wil hebben, bestel ik het wel online of haal ik het wel in de winkel. Heus, ik snap best dat ieder zijn broodbeleg moet verdienen en dat deurleurders ook hun zakgeld bij elkaar moeten schrapen, maar niet bij mij aan de deur dus.

Tegen het geleur van telefonische verkopers is er sinds 2009 het bel-me-niet-register. Wanneer je hier jouw telefoonnummer hebt geregistreerd, mogen bedrijven je niet meer telefonisch benaderen voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden. Tenzij je klant bent (geweest) van het betreffende bedrijf, of hebt gevraagd om de telefonische communicatie. HALLELUJAH!

Om het deurgeleur te stoppen, wil de PvdA nu een bel-niet-aan-register. Zo’n bel-niet-aan-register moet net zo werken als de bel-me-niet-variant. Je geeft je adres op en vinkt aan wie je wel en niet aan de deur wilt. Mocht er vervolgens toch worden aangebeld en diegene probeert je iets aan te smeren, terwijl jij je hebt geregistreerd, moet de eventueel zo afgedwongen transactie later gemakkelijk ongedaan moeten kunnen worden gemaakt, aldus de PvdA.

Minister Kamp van economische zaken ziet echter niets in het idee van de PvdA. Volgens hem komen er maar weinig klachten over verkoop aan de deur. Nou minister Kamp, denk ook eens aan het feit dat er regelmatig mensen onder valse voorwendselen worden overvallen, omdat ze doen alsof ze verkopers zijn. Als je het hele verkopen aan de deur gewoon verbiedt, of in ieder geval een stuk lastiger maakt door middel van zo´n register, vermoed ik dat ook dat soort overvallen zouden kunnen verminderen.
Ook de PvdA denkt hetzelfde als ik. De PvdA wil met het bel-niet-aan-register vooral ouderen beschermen tegen opdringerige verkopers. Volgens Kamp kan dat in strijd zijn met de Europese regels voor vrij verkeer van goederen. Nee, hij zegt dat we maar een bel-niet-aan-sticker op onze deur moeten plakken. Zucht, dan durft straks zelfs mijn overbuurvrouw niet eens meer aan te bellen, mafkees!

Bel niet aan!

 

 

Pin It

Related Posts

3 Responses to Bel niet aan!

 1. htjohan1000 says:

  Leuke column, en ik deel je mening, en die van de PvdA. Pas geleden nog iemand van de vrienden loterij aan de deur gehad, die heb ik afgepoeierd met de briljante tekst: “ik speel niet mee, want ik heb geen vrienden” had hij niet van terug, schijnbaar niet meegekregen tijdens zijn training haha.

  • miss mar says:

   Haha, dat is een goeie Johan! Die zal ik even onthouden, want die leurders van de vriendenloterij staan ook nog weleens bij mij aan de deur!
   Dank je wel!

 2. Mieke Schepens says:

  Klopt !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *