Friesland: Niet zomaar een provincie

by • January 17, 2013 • CoolComments (3)2125

Friesland: Niet zomaar een provincieVeel mensen doen lullig over de noordelijke provincie die Friesland heet. Misschien hebben ze op bepaalde vlakken wel een punt, maar misschien ook niet. Vaak wordt er gezegd dat Fryslân afgestoken moet worden en de zee in moet drijven. Tsja, ieder zijn mening. Maar er is meer. Bijvoorbeeld de Elfstedentocht. Dat is zo Fries als het maar zijn kan. Veel mensen geven af op de tocht der tochten, maar veel van dezelfde mensen vinden het stiekem wel leuk als het schaatsfestijn dit jaar door kan gaan. Het evenement hoort niet alleen bij Friesland, maar ook bij de rest van Nederland. Dus we mogen er best wel trots op zijn.

Niet alleen de Elfstedentocht maakt de noordelijke provincie uniek. Wat dacht je van echt Friese suikerbrood? Dat is toch een lekkernij die niet te versmaden is. Als de schrijver van dit artikel zich in Friesland begeeft, dan is de kans groot dat hij de lekkernij aan gaat schaffen. Dus zo heel erg slecht is het niet in Friesland. Er wordt vaak geklaagd over de stugheid van de Friezen. Ja misschien is dat inderdaad wel het geval bij de oudere Friezen, maar bij de jongere generatie valt dat best wel mee. Daarnaast hebben veel mensen veel opmerkingen over het Fries. Tsja… dat is een taal apart. Ze klagen dan wel over het Fries, maar het Limburgs is minstens zo erg.

Naast de eerder genoemde beroemde Friese zaken, zijn er meer leuke typische Friese dingen. Zoals fierljeppen. Een sport waarbij je met een polsstok de overkant van de sloot moet bereiken. Het liefst met een groot mogelijke afstand. Daarnaast zijn er talloze andere dingen zoals de Friese meren. Daar kan je lekker varen als het goed weer is. Niets mis mee. de schrijver van dit artikel wil hiermee aantonen dat Friesland niet bar en boos is. Daarnaast is dat hoongelach op Friesland een vorm van kuddegedrag. Een soort Apple-fanboys die afgeven op Android, maar dan met Friesland. Elke provincie heeft wel wat. Als je dan toch per se wilt afgeven op bijvoorbeeld een woonplaats, doe dat dan op Almere. Dat is altijd goed.

Pin It

Related Posts

3 Responses to Friesland: Niet zomaar een provincie

  1. Mieke Schepens says:

    Leuk geschreven !

  2. Renate Oord says:

    Leuk Robin! Helemaal eens ook met dat suikerbrood. Die laatste regels echter… AU. Groetjes uit Almere….

  3. […] By Robin | February 12, 2013 | Column | No comments Laatst heb ik een artikel over Friesland geschreven. Dat gaf me inspiratie om eigenlijk een reeks te maken over alle provincies van […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *