Je klikt het, je shopt het – Online Shoppen

by • January 17, 2013 • CoolComments (0)1522

Online ShoppenShoppen vanuit je luie stoel. Ik vond het altijd een beetje een rare slogan. Shoppen vanuit je stoel? Je luie stoel? Shoppen doe je toch niet vanuit je stoel of vanaf je bank? Shoppen – of hee, gewoon even in de moerstaal – wínkelen – doe je in de stad! Liefst met één of meerdere vriendinnen, winkel in, winkel uit, om de zoveel tijd een cappuccino of welja, een muntthee, bij voorkeur in combinatie met een bagel of muffin, weer een winkel in, weer een winkel uit, af en toe een kreet in de trant van ‘zal ik nou tóch voor die rode laarsjes gaan?’ En dan zelf het antwoord geven: ikweeniehoor, ja? Jawel hè, Ja ze waren wel leuk, oké, ik neem ze. Waar zat die winkel? Ja da’s wel een stukje terug, maar dan nemen we straks een lekker glaasje wit bij dat ene leuke tentje waar we net voorbij liepen.. kan ik mooi nog even kijken bij dat winkeltje tegenover, want die laarsjes zouden dan wel helemaal leuk zijn bij dat jurkje dat ik daar zag.
Dát is sho.. eh.. winkelen. Ik moet eerlijk bekennen dat het al maanden zoniet járen geleden is dat ik dit heb gedaan. Laat staan met vriendinnen. Want eerlijk is eerlijk, een dergelijke activiteit vergt dan ook wel gelijk een hele dag. Een héle volle, vrije dag. En daar hebben we er nou eenmaal niet zoveel van. En héb je er dan eens een, dan heeft die vriendin die natuurlijk net weer niet. Of je hebt geen geld om naar al die winkels toe te brengen. Of je bent toe aan de laatste maat die je van jezelf mag hebben dus je moet éérst aan de lijn en dus zou het zonde zijn om nú kleren te gaan kopen. Meestal koop ik eens iets tussendoor. Onderweg van de slager naar de markt: oh, zwart shirtje nodig, even snel kopen, klaar. Gek eigenlijk, bij shoppen – jahaa winkelen – denk ik toch gelijk aan kleding. En schoenen. Tassen. Accesoires. Terwijl je ook voor heel veel andere dingen op pad kunt gaan. Een nieuw behangetje. Gordijnen. Een lamp. Een nieuwe staafmixer. Maarja… precies. Kleding kopen is gewoon leuker (ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat de meeste vrouwen dit tenminste ook vinden).

Nu heb ik doorgaans dus én geen tijd en geen geld om laarsjes in wat voor kleur dan ook aan te schaffen, maar gisteravond, na het lezen van wat nieuws, het her en der ‘liken’ van de statussen van vriendinnen met wie ik dus al heel lang niet gewinkeld heb, vond mijn toetsenbord zomaar de website van één van de vele online warenhuizen. Waar ik ook al een hele tijd niet was ‘geweest’.
Ik was helemaal niet van plan om te gaan kijken, laat staan om iets te kopen, tot ik zag dat er wel héle leuke dingen bij stonden. En aii… zag ik het goed? Voor de helft van de prijs. En soms wel voor nóg minder dan de helft. ‘Klik’ zei mijn muis. Klik. Klik. Klikkerdeklikkerdeklik! Sjee, dit ding heeft een eigen willetje! Had ik nu ineens dertien items in mijn onlinewinkelwagentje? Een rood jurkje, een gebloemd tuniekje, een tregging legging jegging zwarte strakke broek  en.. blauwe laarsjes. Alles in mijn maat. Zómaar in mijn winkelmandje. Het totaalbedrag was net zoveel als mijn korting, want dat zetten ze er heel duidelijk onder zodat je de klassieker ‘nee, ik heb geen geld úitgegeven, ik heb geld bespáárd!’ kunt gebruiken. Wat in dit geval natuurlijk wel echt waar was.
Gisteravond om kwart voor tien drukte ik op ‘bestellen’ en vanmorgen werd me hier toch een enorme doos afgeleverd! Ik heb mij eerst zitten verbazen over het feit dat dít mogelijk is: zo staat het op je scherm, zo ligt het bij je thuis. Iets meer dan 12 uur zat er tussen! Geen winkel in, winkel uit, geen koffie, geen bagels, geen wit wijntje, maar gewoon één doos met alles erin wat je had willen hebben. Ik besef me ineens dat het klinkt alsof ik zojuist het internet heb ontdekt, maar nee, ik was op zich al een tijdje bekend met dit fenomeen. Het lijkt alleen alsof het allemaal steeds sneller gaat. Ik bedoel, 12 uur! Maargoed. Het is niet gezellig. Nee. Maar oh, wat is het makkelijk dat shoppen vanuit je stoel.

Waar ik me daana overigens nog over verbaasde was dat alle dertien items daadwerkelijk pasten. Nou, bijna dan. Eén broek was iets te ruim. Ik ben terug gegaan naar de site en heb de broek toch een maatje kleiner besteld. Die komt morgen. Samen met dat jurkje dat ik nog vond. 70% korting! Oh oh oh… die muizen van tegenwoordig….

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *