Samsung Galaxy S IV: Nieuwe details

by • January 18, 2013 • CoolComments (2)2207

Samsung Galaxy S IV: Nieuwe detailsMisschien moeten we nog een paar maanden wachten voordat we kunnen vergapen aan de opvolger van de Galaxy S III, maar nu al verschijnt de S IV regelmatig in de benchmarks. Tevens druppelt er steeds meer informatie naar buiten omtrent het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Niet zo gek eigenlijk, want de Galaxy S-lijn is enorm succesvol dus de opvolger van de S III kan niet lang meer op zich laten wachten. De Galaxy S IV wordt een mooi toestel met leuke specificaties.

Zo zal het toestel draaien op Android 4.2.1 (Jelly Bean) en behoort draadloos opladen tot de mogelijkheden. Dus zeg maar doei tegen het gekloot met de oplaadsnoertjes. Maar dat is nog niet alles. Ook het scherm is flink onder handen genomen. Zo zal het hoogstwaarschijnlijk een formaat van 4,99″ hebben. Tevens is de resolutie weer een eind opgekrikt. Namelijk naar 1080×1920. Dat is dus Full HD. Op dat gebied zal de S IV zijn grotere broer, de Galaxy Note II, grandioos verslaan. Samsung heeft niet alleen het scherm onder handen genomen. Ook onder de motorkap zijn er serieuze wijzigingen doorgevoerd. Althans, als we de uitgelekte details mogen geloven. Maar zeer waarschijnlijk zullen de details wel kloppen.

Zo zou er een Exynos 5 Octa-chipset aan boord zijn dat geklokt is op 1,8 Ghz. Daarbij is er ook 2GB RAM-geheugen bij geprikt. Het scherm zou een Super AMOLED full HD-scherm worden met een resolutie van 1080×1920 pixels en een diagonaal van 4,99 inch. Ook zijn de Koreanen de camera niet vergeten. Dat schijnt er een te worden met 13 megapixels aan boord. Maar waar zijn deze geruchten op gebaseerd? Nou… op zogeheten benchmarks. De S IV is onder meer opgedoken in de populaire benchmark-applicatie AnTuTu en daar is ook te zien dat het nieuwe vlaggenschip het nummer GT-I9500 gaat dragen. Ook is de applicatie geschikt om verschillende toestellen met elkaar te vergelijken. Daarbij scoort de S IV zeer hoog en blaast hij de tot nu toe snelste toestel ,de Note II, weg.

We hadden het eerder over draadloos laden. Dat is wellicht een handigheidje, maar of at de toekomst is? Dat is de vraag. Maar de kans is groot dat je de S IV in een dock moet zetten of op een plaat moet leggen om hem op te laden. Dus zo heel erg draadloos is het dus niet helemaal. Maar de hamvraag is: Wanneer komt het toestel op de markt? Niemand die het precies weet. Naar verwachting zal hij in de eerste helft van dit jaar verschijnen. Misschien is hij eind februari tijdens de MWC (Mobile World Congress) in Barcelona te zien. We zullen het allemaal vanzelf wel merken. Dat de S IV een toptoestel gaat worden is dus zeer waarschijnlijk. Zeker met dit soort specificaties.

Benchmark van de Galaxy S IV

Pin It

Related Posts

2 Responses to Samsung Galaxy S IV: Nieuwe details

  1. Dennis Hopma says:

    Ik ben ontzettend benieuwd naar dit toestel! Ga blogs in de gaten houden, ik kan niet wachten op er eentje aan te schaffen.

  2. Bart says:

    Edit
    Reclame maken kan, maar niet op deze manier. Neem daarvoor contact met ons op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *