Een hondstrouw verhaal

by • January 20, 2013 • CoolComments (2)1750

Tussen al berichten door van ellende en problemen sijpelt er hier en dan een bericht door dat hartverwarmend is. In Italië komt een verhaal van een ongeziene liefde, deze van een Duitse herdershond voor zijn overleden baasje.

 
In de stad Brindisi in zuidelijk Italië, trekt Tommy de Duitse herder elke dag naar de kerk waar zijn bazin werd begraven op het signaal van klokkengeluid. In een bijna magisch moment neemt de hond plaats vooraan in de kerk alsof hij de mis lijkt bij te wonen en gaat bewegingsloos liggen gedurende de hele ceremonie. Als bij wonder neemt hij telkens rustig plaats naast de priester bij het uitreiken van de hosties.

Hondstrouw
Twee maanden geleden overleed zijn bazin “Maria”, een vrouw die zich ontfermde over honden alsof ze haar kinderen waren. Haar honden bleven letterlijk verweesd achter. De herdershond was aanwezig op de begrafenis in San Donaci en de te aardebestelling. Sinds twee maanden is de hond een trouwe kerkganger, Tommy lijkt daadwerkelijk te rouwen.

Deze speciale hond veroverde het hart van heel Italië toen hij onlangs op een zeer dramatische begrafenis van een 12-jarig meisje in een sereen moment naar de doodskist stapte en er zijn poot op liet rusten, als een teken van vaarwel. Deze hond bewijst waarom ooit het woord hondstrouw werd uitgevonden, een dier waar menig mens voorbeeld aan zou kunnen nemen.

hondstrouw

Bron: “Il Messaggero”.
Thalmaray.

Pin It

Related Posts

2 Responses to Een hondstrouw verhaal

  1. Mieke Schepens says:

    Wat ontroerend…… Heel mooi geschreven !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *