Feyenoord supporters hebben obsessie voor Ajax

by • January 21, 2013 • CoolComments (17)4039

Feyenoorders hebben, misschien wel onbewust, een obsessie voor Ajax. Hoewel Feyenoord en Ajax notabene aartsrivalen zijn, valt er toch te concluderen dat Feyenoord supporters veelal bezig zijn met Ajax.

Het JHK, wat staat voor Joden Hebben Kanker, is al een voorbeeld. Leuk dat ze een originele naam verzinnen voor Ajax. En dan nog dat ze beweren de trouwste supporters zijn. Oke, dat die supporters dan 90 minuten blijven staan, leuk. Maar als je club op een ‘degradatie’ niveau speelt  ga je dat toch niet toejuichen. Dat zij dan gaan beweren dat zij de beste supporters zijn, terwijl ze constant bezig zijn met andere clubs. Waarbij voornamelijk Ajax.

Daarbij zijn Feyenoord supporters altijd aan het kijken op youtube naar Ajax-sfeerbeelden. Die bestaat volgens hun natuurlijk niet. Maar goed, waarom zoek je er dan naar? Het betekent toch wel dat ze zich door Ajax aangetrokken voelen. Deze conclusie trek ik uit Tweets die ik voorbij zie komen in mijn timeline op Twitter. Maar ook heb ik gemerkt dat een Feyenoord account ‘leuke’ grappen maakt over Ajax. Een voorbeeld hiervan is dat ze een paar afbeeldingen hebben samengevoegd van Ajax spelers (DUS ZE HEBBEN OP GOOGLE “AJAX” INGETIKT), die met hun vingers wijzen naar het logo van Feyenoord. De beschrijving hierbij was:”Wat is de mooiste club?!”

Dat tuig noemt zich dan de trouwste supporters van Nederland. Ik vind van niet. Zij kunnen zich maar beter richten op hun eigen cluppie, dat nog altijd niet meedoet voor de titel. Dat mag duidelijk zijn na de kansloze 3-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen Ajax.

Pin It

Related Posts

17 Responses to Feyenoord supporters hebben obsessie voor Ajax

 1. Windhoos.com says:

  Duidelijk geschreven door een Ajax supporter…i rest my case.

 2. Ik says:

  Verwacht je nou echt dat je hier reacties op gaat krijgen die positief zijn?

 3. Davy de Geus says:

  HAHAHHAHA goede column man! Beter stop je hiermee. Wat een drama. Wat je zegt is natuurlijk onzin en een beetje hypocriet. Want je ziet net zoveel Ajax fans bij Feyenoord filmpjs als andersom bijvoorbeeld. Nouja laat ik maar niet te serieus op dit ingaan..

 4. Wat een facking loser deze gast! Zeker ook weer een zogenaamde ajax toeschouwer! Neem nou al die zogenaamde ajax supporters, die op fb op feyenoord pagina reageren! Hoe bedoel je nieuwsgierig naar andere club! M.a.w hou jij je bezig met jou cluppie, doen wij het met de onze! Feyenoord 4 ever facta non verba

 5. Blueberryheaven Saskia says:

  het is weer duidelijk, sommige mensen blijven op hun pik getrapt, ik geloof niet dan een van jullie leeghoofden dit uberhaupt op papier durft te zetten en dan op internet te zetten. flauwe comments geven dat is enigste wat jullie kunnen ik laat de clubs in dit geval buiten beschouwing en bekijk het alleen als persoon die het wel aan durft, kom op ga zelf dan eens in de pen klimmen en wat dan eens de reacties van andere af..denk dat jullie dan wel een toontje anders gaan piepen, wie incasseert moet ook kunnen ontvangen….

 6. Herman says:

  Nee mensen niet stoppen met je comments / replies !
  Dit is nu juist zo’n mooi podium om je eerlijke mening te geven !
  En als je dan je mening geeft hou dan een beetje rekening met een ander !
  Nee hoor Jordy heeft in mijn ogen hier een mooi stukje geschreven !

 7. Jim de klerk says:

  Naja gelukkig zijn Ajax “supporters” niet met Feyenoord bezig, het is heen en weer en dat is altijd al zo geweest en je gaat mij niet vertellen dat dat niet zo is. En wat je voor de rest allemaal uit je strot durft te gooien ga ik niet eens op in..

 8. zat je neus niet in de weg , tijdens het typen?

 9. 010-026 says:

  Hij vertelt wel dat wij de moeite nemen om 020 te google’n maar doet hij nu niet meer moeite om over ONS te praten en Feyenoord te typen; wat overigens langer is. Haat is obsessie leer er mee leven, jullie zijn dan misschien beter(daarom is half Nederland selectief voor 020) maar wij zijn mooier.
  ER IS MAAR 1 LEGIOEN

 10. Niet zo'n heel best stukje dit. Jammer joh. Probeer het de volgende keer met een onderwerp waar je wél verstand van hebt zou ik zeggen.

 11. Cargawar says:

  Ben ik even blij dat Jordy bij Bloghopper zit en niet bij ons… Natuurlijk glipt er wel eens een stukje tussendoor dat beter had gekund maar dit is een duidelijk geval van uitglijder van de hoofdredactie. De auteur dezes weet namelijk echt van toeten noch blazen. Is waarschijnlijk ook nog nooit in een stadion geweest, laat staan in de Kuip. Waar men in de aRENa welgeteld 1 sfeervak hebben (waarbij ze gebruik moeten maken van megafoons en trommels om het selecte clubje huurlingen op te zwepen), is De Kuip nog altijd het stadion waar de 12e man ook echt de 12e man is.
  Niks te obsessie van FeyenoordSUPPORTERS naar AjaxFANS (als je het verschil niet weet tussen supporters en fans heb je duidelijk niets te zoeken in een stadion). Er wordt uiteraard gekeken naar wat de ander doet en in Rotterdam lachen ze die clowns vierkant uit als het op sfeer aankomt. Andersom misschien ook wel maar zó geïnteresseerd in ‘hullie’ ben ik nou ook weer niet om dat uit te zoeken.
  Jordy gaat ook even en passant voorbij aan het feit dat 1 van dé 2 wedstrijden van het jaar werd gespeeld (de andere is Feyenoord-Ajax) waarbij het normaal is dat er bovenmatige belangstelling is naar wat het andere kamp doet. Jordy laat zich inspireren door zijn enige bron: Twitter timeline. Niveautje hoor. Dus wat op Twitter staat en gebeurt is per definitie waarheid?

  Klok, klepel… Nee Jordy, ga liever job hoppen dan blog hoppen. Bloghopper slaat hiermee de plank volledig mis en wordt in z’n hemd gezet door een incompetent redactielid.

 12. Daarbij het ook wel geestig dat dit stukje precies doet waar Feyenoordfans van beschuldigd worden.

 13. De Arbitrage says:

  Reacties van bepaalde reaguurders laten zien dat de schrijver de spijker op de kop slaat.

 14. Ik says:

  Een beetje jammer dat mijn reactie wordt verwijderd, ondanks het boordevol met waarheden staat…

 15. htjohan1000 says:

  Uit de reacties blijkt je gelijk, veel feyenoorders reageren hier weer op een ajax overwinning.

 16. VolwassenPuber says:

  Hey, misschien is het eens tijd om te beseffen dat jullie vermoedelijk allemaal volwassen mannen zijn die onlangs vast wel ooit de leeftijd van 21 gepasseerd zijn.

  Mocht dit zekere besef dan ook uiteindelijk op zijn plaats vallen, zul je misschien ook door hebben dat al dit gekibbel over 1 of 0, vrijwel uit de oertijd afstamt en dat je jezelf tot op heden als 1 grote kleuter hebt gedragen.

  Bij deze wou ik jullie hier graag even op attenderen, een prettige avond nog he! Oermannen! 😉 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *