Boodschap in een fles spoelt aan in Nieuw-Zeeland na 76 jaar

by • January 22, 2013 • CoolComments (4)2009

In 1936 kreeg een zekere H.E. Hillbrick, het speelse idee om een boodschap in een fles te deponeren en deze vervolgens op een verlaten strand in Australië in zee te gooien. De geschreven tekst was kort en bondig naast zijn naam en zijn adres, plaatste de man een verzoek om de fles terug te bezorgen. De boodschap was gedateerd 17 maart 1936. Het briefpapier was van de rederij P & O, met de vermelding van een scheepsnaam “SS Strathnaver”.

boodschap

In november van vorig jaar bemerkte Geoff Flood nieuwsgierig de fles die aanspoelde op het strand van Nieuw Zeeland. Gefascineerd door zijn vondst besloot hij de afzender te achterhalen. Uiteindelijk lukte het de vinder om de afzender positief te identificeren als Herbert Ernest Hillbrick. 

De afzender was overleden in de jaren 40 doch Flood was hierdoor niet in zijn minst ontmoedigd en kwam er achter dat een kleinzoon van de man woonachtig was in Perth. De kleinzoon was verbaasd toen hij het bestaan van de boodschap ontdekte, en werd op zijn beurt gezogen in een fascinatie voor de bizarre trip van maar liefst 76 jaar toen de fles al die tijd ronddobberde op de oceaan.

Gezien Peter Hillbrick zijn grootvader nooit heeft gekend was hij dolblij met dit onverwachte souvenir over de grens van de dood heen. De fles kreeg een verdiende plaats en is in feite de enige tastbare link met zijn grootvader. Nadat de wonderbare reis van een boodschap uit het verleden aandacht kreeg in de Australische pers, heeft hij desondanks besloten om de fles te schenken aan een museum. Deze kleine faits divers is een herinnering, dat heel veel mogelijk is in deze wereld, ook totaal ondenkbare en onverwachte wendingen.

Bron: The Daily Telegraph.

Thalmaray

Pin It

Related Posts

4 Responses to Boodschap in een fles spoelt aan in Nieuw-Zeeland na 76 jaar

  1. Prachtig hoe dingen kunnen lopen….(dobberen).

  2. Message in a bottle! Police!

  3. Taco veldstra says:

    Hi Philipe,
    Message in bottle The Police!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *