Man zwaargewond na beet King Cobra

by • January 24, 2013 • CoolComments (0)1674

CobraEen 35-jarige Ridderkerker is donderdagochtend in zijn woning aan de Meester Troelstrastraat gebeten door zijn 4.5 meter lange King Cobra. De man is met een spoedtransport in zorgwekkende toestand naar het Rotterdamse Havenziekenhuis vervoerd.

De politie kreeg kort voor 10.00 uur de melding dat een man door een slang was gebeten in een woning aan de Meester Troelstrastraat. Ze waren vrij direct ter plaatse en troffen de man buiten bewustzijn aan. Een 20-jarige buurjongen die door het slachtoffer te hulp was geroepen vertelde dat de man kort daarvoor het Havenziekenhuis in Rotterdam nog had kunnen bellen om hen tegengif te laten maken. Ook had hij zichzelf nog een adrenaline-injectie weten toe te dienen. De buurjongen gaf hem een tweede injectie.

Elke seconde bleek te tellen, constateerden ter plaatse gekomen ambulancemedewerkers. De ambulance ging onder begeleiding van twee politieauto’s richting het Havenziekenhuis in Rotterdam. Daar kwam het transport zes minuten na vertrek uit Ridderkerk aan. Een medisch team ontfermde zich over de man die in zorgwekkende toestand werd opgenomen.

De King Cobra, met volgens de buurjongen een afmeting van 4.5 meter, is niet uit het terrarium geweest. Op Twitter verschijnen nu de eerste berichten van mensen die zich afvragen waarom zulke dieren in een gewoon woonhuis gehouden mogen worden.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *