Dag Bea

by • January 28, 2013 • CoolComments (3)1939

BeaWat een twitter explosie was dat zeg. Afgelopen maandag 28 januari 2013 heeft onze koningin “Bea” bekend gemaakt dat ze stopt als koningin. Ze verlaat het zinkende schip met Rutte aan het roer en Samsom op de uitkijk in het kraaiennest. Willem wordt onze nieuwe koning. Waarschijnlijk worden de euromuntjes ook iets groter, zo kan zijn hele hoofd erop. Lang verhaal kort, we dachten dat we er weer klaar mee waren, maar vanaf nu, de komende dertig jaar elke dag vorst.

Op twitter werd vooraf gespeculeerd wat Beatrix zou gaan zeggen. Zou het gaan over Friso? Wordt WC pot gooien een Olympische sport? Zal ze de eerste lijsttrekker worden van de SGP? Het kon natuurlijk alle kanten op. Maar uiteindelijk deed ze wat iedereen al had verwacht, ze treedt af en geeft het kroontje door aan de persoon die al jaren tegen zijn moeder roept: “die kroon? Ik Willem”.

Groot gelijk. Ik zou al lang gestopt zijn als ik haar was. Een regering die haar niet meer wil hebben. Nederland waar alles maar mag, en alles maar kan. Stoned van de legale wiet mag je doen wat je wilt. Bea moet het met lede ogen hebben aangezien. Nu Groningen op instorten staan door de gaswinning, en Joran van der Sloot gaat trouwen, en Volkert van de G. bijna vrijkomt zijn toch de druppels geweest denk ik.

Persoonlijk heb ik helemaal niets met de monarchie. Voor mij is het een grote poppenkast. Ook al dat schijnheilige eromheen. Ga maar eens na. Niet dat mijn familie geen rare dingen heeft, maar het koningshuis maakt het wel erg bont. Bea’s vader was blij toen hij na Lockheed zijn uniform moest inleveren. Hij had hem toch meer uit dan aan. Met alle bastaarden van dien.

Dan hebben we nog een prinses die denkt dat ze kan zingen. Samen met haar zus gaat ze tegen bomen praten. Mabel heeft ook een dubieus en ruig verleden, ze was de vriendin van die lange… maar dat valt in het niet vergeleken met de schoonvader van de nieuwe koning die parachutespringen boven zee zonder parachute populair wilde maken. Gelukkig mag de papa van Maxima niet komen als Willem zijn kroon krijgt.

Arie Slob van de christenunie sprak over haar. Hij zei: “Als er moeilijke momenten waren stond het Koningshuis altijd voor ons klaar.” Arie wist schijnbaar niet dat toen de oorlog uitbrak Het hele spul naar Engeland en Canada was verhuisd. Maar goed Beatrix kon daar niets aan doen, eerlijk is eerlijk. En Bea was wel een toffe koningin. Ze heeft tot haar 75ste levensjaar gewerkt. En wij maar zeuren dat we tot ons 67ste door moeten werken. Beatrix zal volgens de nieuwe regels een heel klein pensioentje krijgen. Vanaf nu moet ze dus interen op haar eigen vermogen. En als ze het überhaupt voor elkaar krijgt om al die miljoenen op te krijgen, dan moet ze waarschijnlijk haar eigen paleis opeten. Want Beatrix is solidair met haar landgenoten.

Nu krijgen we dus Willem IV, maar heel de wereld weet natuurlijk dat hij slechts de man is die met koningin Maxima mee gaat op vakantie, nee staatsbezoek moet ik zeggen. Hopelijk gaat Beatrix de geschiedenis boeken in als de beste koningin na de oorlog, ik spreek hier over de golfoorlog, en nu is het afwachten hoe Willem het gaat doen. Ik denk dat er weinig gaat veranderen maar eigenlijk zal het me een vorst wezen.

Pin It

Related Posts

3 Responses to Dag Bea

  1. Wat zal ik u missen. Al die mooie brieven met die vette letters er boven "In naam there koningin" het waren mooie jaren. Bedankt Hare grajesteit!

  2. htjohan1000 says:

    mooi, hare grajesteit haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *