Vijf bijzondere en unieke huizen

by • January 28, 2013 • CoolComments (1)3304

Watertoren huisHuizen… Je hebt ze in vele vormen en maten. Toch zie je in Nederland veel eenheidsworst. Hele vinex-wijken worden uit de grond gestampt. Wijken waar niks uniek aan is. Overal dezelfde straten, dezelfde pleintjes en dezelfde woningen. De Vinex-wijken moesten de zogenaamde ‘goedkope scheefheid’ op de woningmarkt verminderen. Dat wil zeggen dat bepaalde huishoudens in een ‘te goedkope’ woning wonen, waardoor deze woningen niet meer beschikbaar zijn voor huishoudens met een lager inkomen. Dat kan anders. Daarom hier vijf bijzondere en unieke huizen om te laten zien hoe het ook kan.

Flinstone huis

We beginnen met het Flinstone huis. Dit unieke huis was van de Amerikaanse radio- en televisiepersoonlijkheid Dick Clark en stond te koop voor 3.5 miljoen dollar. Het staat in Malibu en heeft één slaapkamer, twee badkamers en gigantische glazen ramen waardoor het uitzicht spectaculair te noemen is.

Flinstone Huis

Het zeeschelp huis

De architect Javier Senosiain bouwde dit huis voor een gezin met twee kinderen die het zat waren om in een traditioneel huis te wonen. Het heeft unieke vormen en de kamers zien er bijzonder sprookjesachtig uit. Het zal alleen moeilijk worden om de gemiddelde IKEA kast tegen die ronde muren te plaatsen, maar dat mag de pret niet drukken. Als je geld hebt voor zo’n huis, dan heb je ook geld om kasten op maat te laten bouwen.

Zeeschelp huis

Zeeschelphuis

Zeeschelp huis

Unieke Woning

Zitkamer

Wonen in een kerk

We hebben hier niks met religie, maar mensen die een kerk ombouwen tot een woning weten we wel te waarderen. Eigenlijk zouden alle kerken omgebouwd moeten worden tot woningen zoals deze. Prachtige ramen, veel licht en je hoeft nooit meer bang te zijn dat je te weinig naar de kerk gaat. Wonen in het huis van God. Wie wil dat nou niet. De mensen van Zecc Architecten wisten twee kerken in Utrecht om te bouwen tot prachtige woningen. Dit is er één van.

Kerk woning

Zecc Architecten

Kerk

Unieke woningen

Het glijbaan huis

De ideale woning voor volwassenen die altijd kind zijn gebleven of gewoon voor mensen met kinderen. Want wie wil er nou geen huis met een glijbaan. Aan de ene kant van de woning loop je enkele trappen omhoog om bij de bonvesnte verdieping te komen en daar aangekomen kun je comfortabel naar beneden glijden. AWESOME!!

Glijbaan

mooie woning

woning te koop

plattegrond huis

Een huis in een watertoren

Deze watertoren is ongeveer 100 jaar geleden gebouwd en diende in de Tweede Wereldoorlog als schuilplaats voor nazi’s. De mannen van Now Bham Design Studio hebben het weten te transformeren tot een volwaardige woning met een unieke stijl. Helemaal boven in de toren zit een terras met een prachtig uitzicht over het Belgische dorpje Steenokkerzeel waar de toren staat.

Watertoren huis

huis te koop

Steenokkerzeel

Watertoren huis

De transparante woning

Een huis speciaal voor de hardcore exhibisionist. Echt een woning voor mensen die ooit naar Big Brother en andere reality tv-shows gekeken hebben en daarna het gevoel hadden dat ze ook graag 24 uur per dag bekeken willen worden. Daar is dit huis ideaal voor. Aan alle kanten alleen maar ramen zodat voorbijgangers gewoon naar binnen kunnen kijken en je bij elke handeling die je doet kunnen zien. Ja.. Elke handeling. Ook die in de slaapkamer. 😛

Transparante woning

Huidige woningmarkt

woningmarkt

Big Brother

Pin It

Related Posts

One Response to Vijf bijzondere en unieke huizen

  1. Een mooi overzicht ! Wat een bijzondere huizen ! Niet altijd even praktisch denk ik, maar daarom niet minder mooi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *